Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Eπίσημο: Με κάμερες αντί καθρεπτών το Ηοnda e!

3.674 Επισκέψεις στο άρθρο (29/5/2019)

Το Honda e παραγωγής θα γίνει το πρώτο μοντέλο της κατηγορίας του που θα λάβει τέτοια τεχνολογία.

To τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία αλλά πλέον είναι πραγματικότητα. Το Ηοnda e θα προσφέρεται με κάμερες στην θέση των πλαϊνών καθρεπτών στην έκδοση παραγωγής και μάλιστα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, δεν θα προσφέρεται σαν μια πανάκριβη επιλογή που θα προσφέρεται προαιρετικά, αλλά θα αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού.

Οι 2 κάμερες θα δίνουν εικόνα σε  δύο 6 ιντσών οθόνες που θα είναι τοποθετημένες στις δύο άκρες του ταμπλό με την Honda να αναφέρει πως η σχεδίαση της καμπίνας θα είναι πολύ εργονομική «για να προσφέρει άνεση και καλή ορατότητα στον οδηγό». Η ίδια η εταιρεία ισχυρίζεται πως η τεχνολογία αυτή προσφέρει μια σειρά από πλεονεκτήματα στην σχεδίαση, την ασφάλεια και την αεροδυναμική του μοντέλου. Χαρακτηριστικά, αναφέρεται πως οι κάμερες δεν μεγαλώνουν το πλάτος του αυτοκινήτου, ότι η αεροδυναμική απόδοση έχει βελτιωθεί συνολικά κατά 3,8% και πως η κύλιση σε μεγάλες ταχύτητες είναι τώρα ακόμη πιο αθόρυβη, αφού ο ήχος που παράγεται στο σημείο αυτό από τον αέρα είναι ελάχιστος.
 
Σε ο,τι έχει να κάνει με τον σημαντικότατο τομέα της ασφάλειας, η Honda υπόσχεται πως η τεχνολογία αυτή σε mode «wide View» μειώνει τα «τυφλά» σημεία κατά 50%, ενώ όταν ο οδηγός επιλέγει να βάλει όπισθεν, εμφανίζονται στις δύο κάμερες κατευθυντήριες γραμμές για την καλύτερη υποβοήθηση. Φυσικά, μεγάλη θα είναι η διαφορά στην ορατότητα σε συνθήκες ομίχλης ή βροχής, αφού η Honda έχει προβλέψει να τοποθετήσει συστήματα στις κάμερες που θα διασφαλίζουν πως η ορατότητα του οδηγού θα παραμένει σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Σε ότι αφορά το μοντέλο., να θυμίσουμε πως η ισχύς που θα παράγει το ηλεκτρικό μοτέρ θα πηγαίνει στους πίσω τροχούς, με την αυτονομία του μοντέλου να ξεπερνά τα 200 χιλιόμετρα. Σε κατάσταση γρήγορης φόρτισης το 80% της μπαταρίας θα γεμίζει σε 30 λεπτά. Το Honda e αναμένεται να μπει στην γραμμή παραγωγής εντός του 2019.
 

Hyundai
CUSTOM VS MAXUS