Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Οι πρώτες teaser εικόνες του αγωνιστικού αυτοκινήτου της Porsche.

Επιστρέφει στους αγώνες αντοχής η Porsche

2.281 Επισκέψεις στο άρθρο (17/12/2020)

Η Porsche δεν... άντεξε και ανακοίνωσε την επιστροφή της στους αγώνες αντοχής, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα την προεπισκόπηση του αγωνιστικού της αυτοκινήτου δίνοντας στη δημοσιότητα τις πρώτες teaser εικόνες.

Η Volkswagen έχει εγκαταλείψει τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αλλά η Porsche δεν ακολουθεί τον ίδιο δρόμο, καθώς το εκτελεστικό συμβούλιο της εταιρείας έδωσε το «πράσινο φως» στην ανάπτυξη ενός αγωνιστικού πρωτοτύπου. Ως αποτέλεσμα η γερμανική φίρμα γνωστοποίησε πως θα αγωνίζεται νέα κορυφαία κατηγορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA (WEC) και στο Πρωτάθλημα SportsCar WeatherTech της Βόρειας Αμερικής που ξεκινά το 2023.
 
Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης η Porsche είπε ότι και τα δύο πρωταθλήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά και είναι πρόθυμη να αγωνιστεί σε μια κατηγορία όπου τα αυτοκίνητα διαθέτουν υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.  Παράλληλα η εταιρεία σημείωσε ως θετικό χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η νέα κατηγορία LMDh τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τα ίδια οχήματα σε αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο για πρώτη φορά σε περισσότερα από 20 χρόνια.
 
Την ανακοίνωση της μάρκας συνόδευσαν και teaser εικόνες από το επερχόμενο υβριδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που θα ετοιμάσει. Πολλές πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές όμως βάσει των κανονισμών η ισχύς που θα προέρχεται από το υβριδικό σύστημα κίνησης θα ανέρχεται στους 680 ίππους.
 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Porsche, Oliver Blume μιλώντας για αυτή την απόφαση είπε: «Η νέα κατηγορία LMDh μας επιτρέπει να αγωνιστούμε για νίκες με ένα υβριδικό σύστημα στα κλασικά Le Mans, Daytona και Sebring, χωρίς να δαπανήσουμε τεράστια ποσά». Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι το «πρότζεκτ είναι εξαιρετικά ελκυστικό για την Porsche», ενώ τέλος υπογράμμισε πως «οι αγώνες αντοχής αποτελούν μέρος του DNA της μάρκας μας».
 

Mercedes
Autotriti.gr