Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Έρευνα: Τα ηλεκτρικά σώζουν ζωές και ωφελούν το σύστημα υγείας

Έρευνα: Τα ηλεκτρικά σώζουν ζωές και ωφελούν το σύστημα υγείας

1.998 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2022)

Σε μελέτη της, η Αμερικανική Ένωση Πνευμόνων αναφέρει πως η μετάβαση στην ηλεκτρική κινητικότητα θα μπορούσε να σώσει 110.000 ζωές στις ΗΠΑ μέχρι το 2050 και να εξοικονομήσει 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια στο σύστημα υγείας της χώρας.

Έρευνα αποκαλύπτει τα οφέλη της ηλεκτρικής κινητικότητας

H μετάβαση σε μεταφορές αποκλειστικά με ηλεκτρικά οχήματα θα είχε τεράστια οφέλη τόσο για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης όσο και για τον πληθυσμό γενικότερα, σύμφωνα με μια νέα μελέτη της Αμερικανικής Ένωσης Πνευμόνων.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Θα μπορούσαν να αποφευχθούν 110.000 θάνατοι έως το 2050

Η μελέτη εξετάζει τον αντίκτυπο που θα είχε μια σημαντική αλλαγή στους τομείς των μεταφορών και της ενέργειας της Αμερικής στην υγεία των ανθρώπων. Εάν λοιπόν όλα τα νέα επιβατικά οχήματα που πωλούνται στις ΗΠΑ είναι ηλεκτρικά από το 2035, όλα τα νέα βαρέα οχήματα που πωλούνται είναι ηλεκτρικά από το 2040 και το ηλεκτρικό δίκτυο απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα, περισσότεροι από 110.000 πρόωροι θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν έως το 2050, σύμφωνα με την έκθεση.

Όφελος 1,2 τρις δολαρίων για το σύστημα υγείας

Η Ένωση διαπιστώνει επίσης ότι αν γίνουν όλα τα παραπάνω, θα υπάρξουν στις ΗΠΑ 2,78 εκατομμύρια λιγότερες κρίσεις άσθματος και 13,4 εκατομμύρια λιγότερες χαμένες εργάσιμες ημέρες. Συνολικά, τα οφέλη για την δημόσια υγεία θα ανέρχονταν σε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αν και ορισμένες πολιτείες βρίσκονται σε καλό δρόμο για να επιτύχουν ορισμένους από αυτούς τους στόχους (πολιτείες όπως η Νέα Υόρκη, η Καλιφόρνια και η Ουάσιγκτον νομοθετούν απαγορεύσεις για τα επιβατικά με μοτέρ εσωτερικής καύσης), παραμένει απίθανο να γίνει το ίδιο σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μπορώ να συμβουλεύσω [τους ασθενείς μου] να περιορίσουν τον χρόνο που περνούν έξω για να μην αναπνέουν κακής ποιότητας αέρα. Δεν μπορώ να διασφαλίσω ότι έχουν καθαρό, υγιεινό αέρα για να αναπνεύσουν – και αυτό είναι απίστευτα απογοητευτικό για μένα», δήλωσε ο Afif El-Hasan, παιδίατρος και εθελοντής της Αμερικανικής Ένωσης Πνευμόνων. «Θα πρέπει να είναι δικαίωμα κάθε παιδιού να παίζει και να αναπτύσσεται κάπου που να είναι ασφαλές» τόνισε.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Peugeot - Toyota
KIA