Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Έρευνα: Θετικότεροι οι Έλληνες οδηγοί για υβριδικά & ηλεκτρικά
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έρευνα: Θετικότεροι οι Έλληνες οδηγοί για υβριδικά & ηλεκτρικά

2.235 Επισκέψεις στο άρθρο (17/6/2022)

Έρευνα της Focus Bari | YouGov αποκαλύπτει πως οι Ελληνες οδηγοί έχουν καλύτερη γνώμη για τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά σε σχέση με πέρυσι.

Τα υβριδικά είναι πρώτα σε προτιμήσεις, τρίτα τα ηλεκτρικά!

Πιο θετικοί είναι οι Έλληνες οδηγοί απέναντι στα ηλεκτροκίνητα σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική έρευνα που διεξήγαγε η Focus Bari | YouGov. Ας δούμε κάποια χρήσιμα συμπεράσματα που βγαίνουν από τη φετινή έρευνα σε σχέση με αντίστοιχη έρευνα του 2021.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Ολοένα και θετικότερη γίνεται η άποψη των Ελλήνων για υβριδικά και ηλεκτρικά

Από τους 1.042 ανθρώπους που ρωτήθηκαν πανελλαδικά ως προς τι καύσιμο θα διάλεγαν στην επόμενη αγορά αυτοκινήτου, τα υβριδικά συγκέντρωσαν τις περισσότερες προτιμήσεις με 76% (63% ήταν το ποσοστό τους το 2021), τα πετρελαιοκίνητα ακολουθούν με 58%, ενώ τα ηλεκτρικά βρίσκονται πλέον στην τρίτη θέση με 54% (ήταν 47% το 2021). Στην τέταρτη θέση είναι τα αυτοκίνητα με υγραέριο ή φυσικό αέριο και τελευταία είναι η βενζίνη με 48%.



Οι ερωτηθέντες δήλωσαν επίσης πως πλέον γνωρίζουν πολλά πράγματα γύρω από την επιδότηση αγοράς ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, ωστόσο οι περισσότεροι απλά «την έχουν ακουστά». Το ποσοστό αυτών που δεν γνωρίζουν τίποτα για την επιδότηση είναι μικρό (12%). Όσον αφορά τις γνώσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι Έλληνες οδηγοί δηλώνουν ότι έχουν περισσότερες γνώσεις & θετικότερη γνώμη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Οι Έλληνες οδηγοί πιστεύουν πως τα ηλεκτρικά είναι το μέλλον

Παρά τους ενδοιασμούς και τις επιφυλάξεις, πάνω από τους μισούς Έλληνες οδηγούς θεωρούν πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας. Συγκεκριμένα το 16% συμφωνεί πολύ με αυτή την δήλωση και το 39% απλά συμφωνεί. Το ποσοστό που διαφωνεί φτάνει μόνο το 16%. Δημογραφικά, οι νεαρές ηλικίες είναι αυτές που παρουσιάζουν θετικότερη προσδοκία σχετικά με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
Fia