Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Μείωση προστίμαων σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση

Μείωση προστίμαων σκέφτεται να κάνει η κυβέρνηση

Έρχεται μείωση προστίμων

2.195 Επισκέψεις στο άρθρο (8/7/2015)

Στόχος του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού είναι η μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η βελτίωση της οδηγικής ασφάλειας.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργού Υποδομών, κ.Χρήστου Σπίρτζη, σε λόγο του που διαβάστηκε στο Διεθνές Τεχνικό Συνέδριο «Current Advances in Road Infrastructure Safety Equipment», εξετάζεται η περίπτωση να μειωθούν τα πρόστιμα για τις παραβάσεις του ΚΟΚ.
Το σκεπτικό είναι τα υψηλά πρόστιμα να συνάδουν με την οικονομική κρίση, ώστε οι παραβάτες να πληρώνουν τις κλήσεις τους, δεδομένου πως υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καταβάλουν το αντίτιμο.Προτεραιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Πανούση, πέρα από τη μείωση είναι η απαλλαγή από το φαινόμενο των διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων και των δικύκλων από τα πεζοδρόμια, για τη διευκόλυνση των πολιτών και κυρίως των ΑΜΕΑ.Τα μέτρα που προσανατολίζονται να εισάγουν είναι η εντατικοποίηση των ελέγχων στους δρόμους, η εκμετάλλευση νέων τεχνολογιών στις οδικές υποδομές καθώς και η χρήση των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών (ITS) στις μετακινήσεις. Μάλιστα θα γίνουν ενέργειες και για τη βελτίωση των οδικών υποδομών όπως η άμεση αντιμετώπιση σημείων του οδικού δικτύου που παρουσιάζουν υψηλή επικινδυνότητα και χρήση νέων χρηματοδοτικών εργαλείων για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων αρχών.Στον χαιρετισμό του κ. Σπίρτζη αναφέρθηκε ότι αποτελεί προσωπική του προτεραιότητα η δραστική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και η βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς με ένταξη συναφών δραστηριοτήτων στα σχολεία, εκστρατεία ενημέρωσης προς τους πολίτες και εντονότερη εμπλοκή της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.
Τέλος, ο κ. Πανουσης, σε συνεννόηση με τον Διοικητή, θα εγκαινιάσει μια εβδομάδα καλών σχέσεων με τους οδηγούς, όπου η πρόληψη και η προειδοποίηση θα αποτελούν την κύρια αποστολή και όπου η επιβράβευση του Καλού Οδηγού θα έχει το δικό της συμβολισμό.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

Toyota
Leasing