Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Έρχεται στην Ελλάδα η Lynk & Co

7.024 Επισκέψεις στο άρθρο (13/2/2024)
Το πρώτο αυτοκίνητο με το οποίο εισέρχεται στην Ελλάδα η Lynk & Co είναι το SUV 01.
3 Φωτογραφίες »

Το πρώτο αυτοκίνητο με το οποίο εισέρχεται στην Ελλάδα η Lynk & Co είναι το SUV 01.

- Ακόμα μία μάρκα αυτοκινήτων στην Ελλάδα.
- Σε 12 ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2024, πρώτα σε Ελλάδα και Ρουμανία.
- Το πρώτο Lynk & Co στην Ελλάδα θα είναι το SUV 01.
- Η SEEAG επίσημος εισαγωγέας της Lynk & Co στην Ελλάδα.

Ακόμα μία μάρκα αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Τον ερχομό της στην Ελλάδα ανακοίνωσε επίσημα η Lynk & Co! Όπως έγινε γνωστό, το 2024, η κινεζική μάρκα πρόκειται να επεκταθεί σε 12 νέες ευρωπαϊκές αγορές και μία από τις πρώτες χώρες που θα την υποδεχτεί θα είναι η δική μας. Έρχεται στην Ελλάδα το Lynk & Co 01.

Σε 12 ευρωπαϊκές χώρες μέσα στο 2024, Πρώτα σε Ελλάδα και Ρουμανία

Για όσους δεν γνωρίζουν τη νέα μάρκα, τα μοντέλα της οποίας θα αρχίσουν να μας απασχολούν ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον, η Lynk & Co είναι μια κινεζοσουηδική μάρκα αυτοκινήτων, συνιδιοκτησίας της Geely Automobile Holdings και της Volvo Cars. Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Γκέτεμποργκ το 2016 και αυτή τη στιγμή δραστηριοποιείται σε επτά χώρες της Ευρώπης και συγκεκριμένα στη Σουηδία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία.

Ωστόσο από φέτος θα επεκταθεί σε 12 νέες χώρες. Η αρχή θα γίνει από την Ελλάδα και τη Ρουμανία, ενώ υπάρχουν σχέδια για περαιτέρω επέκταση σε Σλοβενία, Κροατία, Βουλγαρία, Σερβία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Κοσσυφοπέδιο, Αλβανία και Μολδαβία έως το τέλος του 2024.  

Το πρώτο Lynk & Co στην Ελλάδα θα είναι το SUV 01

Το πρώτο αυτοκίνητο της Lynk & Co που θα έρθει στην Ελλάδα, θα είναι το 01. Πρόκειται για SUV βασισμένο στην ίδια αρχιτεκτονική με το Volvo XC40. Το Lynk & Co 01 κατασκευάζεται σε δύο εκδόσεις, μία υβριδική (197 ίπποι) και μία Plug-In υβριδική (261 ίπποι). Αμφότερες κάνουν χρήση ενός τρικύλινδρου κινητήρα 1,5 λίτρων, μιας μπαταρία ιόντων λιθίου και ενός ηλεκτροκινητήρα, ενώ η μάρκα αναφέρει πως η ηλεκτρική αυτονομία του PHEV μοντέλου ανέρχεται στα 75 χιλιόμετρα. Βέβαια μένει να φανεί εάν η Lynk & Co θα προσφέρει και τις δύο εκδόσεις στη χώρα μας ή μόνο μία από αυτές.

Η SEEAG επίσημος εισαγωγέας της Lynk & Co στην Ελλάδα

Από κει και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως η Lynk & Co έχει ορίσει τη SEEAG να ενεργεί ως εισαγωγέας και διανομέας για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η SEEAG υπογραμμίζει πως έχει περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας στην εισαγωγή, διανομή, χονδρική και λιανική πώληση αυτοκινήτων και ανταλλακτικών. Επικεφαλής της SEEAG στην Ελλάδα, έχοντας τον τίτλο του CEO, είναι ο κος. Γιάννης Πετούλης, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Car Hellas, CEO στην αεροπορική εταιρεία, Sky Express και στην ασφαλιστική εταιρεία, Europ Assistance.  

Toyota
Hyundai