Οικογενειακά SUV: Ανανεωμένο Hyundai Tucson, νέες γενιές Peugeot E-3008 & Volkswagen Tiguan

9.539 Επισκέψεις στο άρθρο
Νέα γενιά Peugeot E-3008
3 Φωτογραφίες »

Νέα γενιά Peugeot E-3008

Με δύο οθόνες 12,3 ιντσών αλά Kona το ανανεωμένο Hyundai Tucson


Ανανεωμένο Hyundai Tucson
3 Φωτογραφίες »

Ανανεωμένο Hyundai Tucson

Και στην κατηγορία των μικρομεσαίων SUV θα δούμε 1+2 καινούργια μοντέλα. Ξεκινάμε με το Hyundai Tucson, το οποίο ανανεώνεται - αναβαθμίζεται. Σχεδιαστικά έχουμε ήπιες αισθητικές επεμβάσεις, σε επίπεδο τεχνολογίας, ωστόσο, οι αναβαθμίσεις είναι μεγάλες και σημαντικές. Πρώτη και καλύτερη είναι η νέα ψηφιακή «στελέχωση» του κορεατικού SUV, με δύο οθόνες 12,3 ιντσών η καθεμιά, τοποθετημένες σε ενιαία καμπυλόγραμμη διάταξη (αλά Kona). Από πλευράς κινητήρων, το Hyundai Tucson εξακολουθεί να διατίθεται σε ευρεία γκάμα επιλογών, με ήπια υβριδικούς κινητήρες βενζίνης, full hybrid τεχνολογίας αλλά και Plug-in υβριδικούς. Αυτό που αλλάζει είναι η «αποχώρησε» των ήπια υβριδικών πετρελαιοκίνητων επιλογών, με το ανανεωμένο Hyundai Tucson να είναι ένα ακόμη μοντέλο που «κόβει» το diesel.

Αποκλειστικά αυτόματο & πρώτη φορά ήπια υβριδικό το νέο Volkswagen Tiguan

Το νέο Volkswagen Tiguan ξεκίνησε το εμπορικό του ταξίδι στην ελληνική αγορά (από 34.300 ευρώ), έχοντας ξεκάθαρη premium στόχευση. Η ποιότητα κατασκευής αλλά και ο digital προσανατολισμός της καμπίνας δίνουν ξεκάθαρη αναβάθμιση στο οικογενειακό SUV των Γερμανών, το οποίο ξεχωρίζει και στο δρόμο χάρη στην υψηλή του ποιότητας κύλισης. Ακόμη και στις πιο υψηλές ταχύτητες, το Tiguan παραμένει ευθύβολο και άνετο, με πολύ καλές τιμές ηχομόνωσης (μόλις 69,1 dB στα 140 χλμ./ώρα). Όσον αφορά τους κινητήρες του, στο νέο VW Tiguan κάνει πρεμιέρα η ήπια υβριδική τεχνολογία στον eTSI βενζινοκινητήρα, ενώ το παρών δίνουν ακόμη εκδόσεις πετρελαίου και Plug-in υβριδικής τεχνολογίας. Θυμίζουμε πως το νέο Tiguan έρχεται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Νέο Peugeot E-3008: Ηλεκτρική αυτονομία μέχρι 700 χλμ. & οθόνη 21 ιντσών

Ένα ακόμη μοντέλο το οποίο θα εμπλουτίσει την «φαρέτρα» του με νέους κινητήρες είναι το νέο Peugeot 3008. Το 3ης γενιάς οικογενειακό SUV προσθέτει για πρώτη φορά στην γκάμα του αμιγώς ηλεκτρικά σύνολα, τρία στο σύνολο. Η εισαγωγική έκδοση έχει 210 ίππους (73 kWh μπαταρία), η μεσαία έχει 230 άλογα και αυτονομία 700 χλμ. κατά την εταιρεία (98 kWh μπαταρία), με την κορυφαία και 4κίνητη να αποδίδει 320 άλογα για ηλεκτρική εμβέλεια 525 χλμ. (73 kWh). Κατά τα άλλα, στο νέο E-3008 θα δούμε το νέο Panoramic i-Cockpit με την κυρτή (curved) οθόνη 21 ιντσών που αλλάζει την εσωτερική αύρα του μοντέλου, το οποίο και στο αμάξωμά του κάνει τη διαφορά σε όσα μας είχε γνωρίσει, ελέω της αλά coupe σχεδίασής του (fastback SUV).

Σελίδα 1Έρχονται: 8 SUV που περιμένουμε μέσα στο 2024
Σελίδα 2Μικρά SUV: Ford Puma, Alfa Romeo Junior & smart #1
Σελίδα 3Οικογενειακά SUV: Ανανεωμένο Hyundai Tucson, νέες γενιές Peugeot E-3008 & Volkswagen Tiguan
Σελίδα 4Νέα γενιά για το μεσαίο SUV Skoda Kodiaq & το νέο Opel Frontera με το καινούργιο έμβλημα
SEAT TESTIMONIAL 1
OPEL