Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Έρχονται «βενζινάδικα» χωρίς βενζίνη, μόνο για ηλεκτρικά

Έρχονται «βενζινάδικα» χωρίς βενζίνη, μόνο για ηλεκτρικά

8.530 Επισκέψεις στο άρθρο (10/1/2024)

- Τα πρώτα δύο θα ανοίξουν εντός του 2024 με καφετέριες για αναμονή όσο το αυτοκίνητο φορτίζει
- Στα 0,45 ευρώ/KWh οι τελικές τιμές μετά την μείωση ΦΠΑ
- Μειώνεται ο αριθμός πρατηρίων ΕΚΟ
- Ετοιμάζεται δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλη την Ελλάδα

Τα πρώτα δύο θα ανοίξουν εντός του 2024 με καφετέριες για αναμονή όσο το αυτοκίνητο φορτίζει

Νέα πρατήρια αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα ανακοίνωσε η Helleniq Energy (μητρική της EKO ΑΒΕΕ και της ElpeFuture), με τα πρώτα δύο να έρχονται εντός του 2024. Θα διαθέτουν χώρους, όπως καφετέρια,  για να μπορεί κανείς να περιμένει όσο το ηλεκτρικό του όχημα φορτίζει. Τα πρατήρια αυτά δεν θα βρίσκονται στις εθνικές οδούς, αλλά εντός του αστικού ιστού.

Στα 0,45 €/KWh οι τελικές τιμές μετά την μείωση ΦΠΑ

Οι τελικές τιμές χρέωσης της κιλοβατώρας που δίνει η ElpeFuture, συνυπολογίζοντας και την πρόσφατη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Φόρτιση Φόρτιση AC: 0,45 €/KWh
  • Φόρτιση DC: 0,55 €/KWh
 
Ενώ για οδηγούς που έχουν εγγραφθεί στην εφαρμογή της ElpeFuture, το κόστος μειώνεται κατά 0,05 ευρώ ανά κ KWh.

Μειώνεται ο αριθμός πρατηρίων ΕΚΟ

Η Helleniq Energy αναφέρει επίσης πως τα πρατήρια της EKO, τα οποία διαχειρίζεται, σημειώνουν ζημιές. Στόχος της εταιρίας είναι να μετατρέψει το δίκτυο της EKO σε ένα πιο ποιοτικό δίκτυο με λιγότερα πρατήρια. Ενώ, σε όσα πρατήρια παραμείνουν, η Helleniq στοχεύει να τα εξοπλίσει με φορτιστές.

Ετοιμάζεται δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλη την Ελλάδα

Ταυτόχρονα, με τα νέα πρατήρια, η ElpeFuture θα εγκαταστήσει και πολλούς σταθμούς ηλεκτροδότησης σε όλη την Ελλάδα. Ήδη λειτουργεί ταχυφορτιστές σε πρατήρια της EKO και της bq σε αυτοκινητοδρόμους, οι οποίοι παίρνουν μεγάλο μέρος της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ηλιακά πάνελ εγκαταστημένα στα πρατήρια.  Η ElpeFuture θέλει να συνεχίσει την εγκατάσταση φορτιστών, σε εταιρικούς χώρους στάθμευσης και δημοφιλείς προορισμούς (όπως εμπορικά κέντρα, super markets κλπ.). Στόχος της είναι να έχει μερίδιο αγοράς άνω του 30% στην ηλεκτροκίνηση εντός της πενταετίας.    

Mercedes
Fia