Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Τα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda θα φέρουν στο εμπρόσθιο μέρος μία LED φωτιζόμενη λεπτή λωρίδα.

Το Vision iV, θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα κατασκευαστεί στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της Volkswagen.

Έτσι θα ξεχωρίζουν τα ηλεκτρικά Skoda

2.943 Επισκέψεις στο άρθρο (8/5/2019)

Οι περισσότερες εταιρείες στο χώρο της αυτοκίνησης επιδιώκουν τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να έχουν το δικό τους χαρακτηριστικό γνώρισμα έναντι αυτών που κινούνται με μοτέρ εσωτερικής καύσης. Στο πλαίσιο αυτό κινείται και η Skoda η οποία αποκάλυψε τι πρόκειται να κάνει.

Σύμφωνα λοιπόν με όσα αποκάλυψε σε δηλώσεις του στα ξένα μέσα το αφεντικό της εταιρείας Bernhard Maier, τα επερχόμενα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda θα φέρουν στο εμπρόσθιο μέρος μία LED φωτιζόμενη λεπτή λωρίδα, η οποία θα καλύπτει απ άκρη τον πρόβολο, ενώνοντας τα δύο φωτιστικά σώματα.
 
Μία πρώτη ιδέα για τη φωτιζόμενη λωρίδα πήραμε από το SUV, Vision iV που παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο και πρόκειται να διατηρηθεί και στο μοντέλο παραγωγής που θα έρθει το επόμενο έτος. Σύμφωνα με όσα τόνισε ο Maier, η λωρίδα θα κατασκευαστεί από Plexiglass για να εξοικονομήσει βάρος.
 
Από κει και πέρα, σε ότι αφορά το Vision iV, θα είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που θα κατασκευαστεί στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB της Volkswagen. Ο Maier ρωτήθηκε για το αν έχει βρεθεί η τελική ονομασία του αυτοκινήτου, απαντώντας αρνητικά, ενώ σημείωσε πως όταν το μοντέλο έρθει στις αγορές θα διατίθεται με επιλογή τριών μπαταριών και δύο διαμορφώσεων κινητήρων.
 
Τα πακέτα μπαταριών θα είναι χωρητικότητας 49, 60 και 82kWh, με τη μεγαλύτερη να προσφέρει αυτονομία κίνησης 482 χιλιομέτρων. Στους κινητήρες, ως στάνταρ, το Vision iV θα είναι εξοπλισμένο με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα, αλλά θα προσφέρονται μοντέλα υψηλότερων προδιαγραφών με ένα ακόμα μοτέρ στο μπροστά μέρος που θα το καθιστά τετρακίνητο.
 
Τέλος ο Maier επιβεβαίωσε πως «όλα τα ηλεκτρικά και ηλεκτροκίνητα οχήματα θα έχουν το λογότυπο iV».

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS