Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην εικόνα βλέπετε την Alfa Romeo Tonale.

FCA: Επενδύει 1 δις ευρώ για δύο μοντέλα

1.733 Επισκέψεις στο άρθρο (5/9/2019)

Βαθιά θα βάλει το χέρι στην τσέπη η Fiat Chrysler Automobiles επενδύοντας σχεδόν 1 δισεκατομμύριο ευρώ προκειμένου να ξεκινήσει την παραγωγή της Alfa Romeo Tonale, αλλά και του υβριδικού Fiat Panda!


Υπεύθυνο για την κατασκευή των δύο αυτών μοντέλων θα είναι το εργοστάσιο της Pomigliano κοντά στη Νάπολη στην Ιταλία, ενώ η εν λόγω επένδυση αποτελεί ένα μικρό μέρος του σχεδίου της FCA που ανακοινώθηκε πέρυσι και φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ. Θυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ποσό θα επενδυθεί σε βάθος χρόνου έως το 2021 και έχει στόχο να βοηθήσει την εταιρεία να ξεκινήσει τα πρώτα ηλεκτρικά και υβριδικά μοντέλα της, αλλά και να στηρίξει τα ιταλικά εργοστάσια.
 
Η νέα γραμμή παραγωγής θα βάλει μπρος τις μηχανές στις αρχές του επόμενου έτους, όπως ανακοινώθηκε από τις ενώσεις FIM, UILM, FISMIC, UGLM και AQCF, ενώ ένας εκπρόσωπος της FCA επιβεβαίωσε το ύψος της συνολικής επένδυσης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως ο εκπρόσωπος δεν επιβεβαίωσε πως το SUV θα είναι η Alfa Romeo Tonale, καθώς αρκέστηκε να τονίσει πως ένα premium compact SUV θα παραχθεί στο εργοστάσιο στο Pomigliano, μαζί με ένα υβριδικό Fiat Panda. Η παραγωγή του υβριδικού Panda αναμένεται να ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, ενώ η παραγωγή του SUV, που εκτός απροόπτου θα είναι η Tonale, θα ξεκινήσει το πρώτο εξάμηνο του 2021.
 
Η FCA έχει ήδη ξεκινήσει να επενδύει στην προετοιμασία του εργοστασίου Pomigliano για την παραγωγή των νέων μοντέλων, το οποίο είναι επιφορτισμένο κυρίως με την κατασκευή των Panda με κινητήρας εσωτερικής καύσης.       

Autotriti.gr
Fia