Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ψηφιακό σχέδιο για την Purosangue.

Ferrari: «Πολύπλοκη η ανάπτυξη της Purosangue»

1.719 Επισκέψεις στο άρθρο (17/11/2020)

Στην Ferrari θεωρούν πως η ανάπτυξη του πρώτου SUV της φίρμας ήταν πιο πολύπλοκη από αυτήν της υβριδικής SF Stradale.


Η ανάπτυξη της Purosangue, του πρώτου SUV στην ιστορία της φίρμας, είναι πιο δύσκολη από αυτή της υβριδικής SF90 Stradale, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν στην Ferrari, γεγονός λογικό αν σκεφτεί κανείς, πως η ιταλική φίρμα δεν έχει ασχοληθεί ποτέ μέχρι τώρα με την κατασκευή τέτοιων αυτοκινήτων.

Στο περιθώριο της αποκάλυψης της SF90 Spider, ο τεχνικός διευθυντής της Ferrari, o Μichael Leiters ρωτήθηκε τι ήταν πιο δύσκολο να επιτευχθεί, η ανάπτυξη ενός ηλεκτροκίνητου κινητήριου συνόλου ή η κατασκευή ενός SUV, και αυτός αποκρίθηκε: «Η SF90 ήταν μεγάλη πρόκληση αλλά η Purosangue ήταν σε άλλο επίπεδο δυσκολίας. Χρειαζόμαστε μια κουλτούρα και συγκεκριμένες διαδικασίες για να φτάσουμε τις προσδοκίες των πελατών μας για ένα SUV. Είμαι όμως πολύ σίγουρος. Προσωπικά, έχω ασχοληθεί με πολλά SUV και πιστεύω πως έχουμε καταλάβει τι είναι απαραίτητο για ένα SUV που θα είναι κανονική Ferrari. Θα σας δείξουμε πως αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν».

Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει για το SUV της Ferrari είναι ελάχιστες, ωστόσο όπως φαίνεται και από το στάδιο που βρίσκεται η εξέλιξή της Purosangue, το πιθανότερο είναι να κάνει την εμφάνισή της στα τέλη του 2022, όπως άλλωστε προέβλεπε το πλάνο προϊόντων της εταιρείας για την περίοδο 2018-2022.
 
Κλείνοντας, διαρροές κάνουν λόγο πως η ισχύς του SUV θα πηγάζει από έναν V8 κινητήρα με δύο υπερτροφοδότες σε συνδυασμό με κάποιο υβριδικό σύστημα, ενώ ίσως στην κορυφαία έκδοση να φέρει τον V12 κινητήρα, καθώς οι Ιταλοί έχουν δεσμευτεί να διατηρήσουν στη γκάμα τους το εν λόγω μοτέρ όσο το δυνατόν περισσότερο.
 

Hyundai
OPEL