Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Φήμες για νέο coupe SUV της Dacia με βάση το Duster

3.934 Επισκέψεις στο άρθρο (1/4/2024)
To σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Dacia και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoplus.

To σχέδιο είναι ανεξάρτητο της Dacia και προέρχεται από την ιστοσελίδα autoplus.

- Στη δημοσιότητα ανεπίσημο σχέδιο.
- Βασισμένο στο Duster αλλά με πιο σπορ και coupe σχεδίαση.
- Με βενζίνη και υβριδικό.
- Θα μπορούσε να εμφανιστεί έως το 2026.

Στη δημοσιότητα ανεπίσημο σχέδιο

Φήμες υποστηρίζουν πως η Dacia εξετάζει την εισαγωγή ενός coupe SUV στην γκάμα της και ένα ανεξάρτητο σχέδιο έκανε την εμφάνισή του, θέλοντας να μας προϊδεάσει για την εξωτερική εμφάνιση που θα έχει. Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επιβεβαίωση από τη ρουμανική φίρμα, η φημολογία υποστηρίζει πως η Dacia θα βασιστεί στην επιτυχία του νέου Dacia Duster, δίνοντας παρόμοιες διαστάσεις στο νέο της μοντέλο, αλλά με πιο σπορτίφ προσανατολισμό.

Βασισμένο στο Duster αλλά με πιο σπορ και coupe σχεδίαση

Αυτό φαίνεται πως ισχύει και στο ανεξάρτητο σχέδιο που έκανε την εμφάνισή του στη γαλλική ιστοσελίδα autoplus. Κατασκευασμένο στην πλατφόρμα CMF-B, το νέο coupe SUV θα διαθέτει κεκλιμένη γραμμή οροφής και μικρότερα πίσω παράθυρα. Στο μπροστινό μέρος οι κάθετοι αεραγωγοί θα ενισχύουν την επιθετική αίσθηση του μοντέλου, ενώ θα υπάρχουν λεπτά LED φωτιστικά σώματα, τα οποία θα τρέχουν σε όλο το πλάτος, περνώντας... μέσα από το ανασχεδιασμένο λογότυπο.

Η λογική λέει πως το νέο coupe SUV θα είναι ελαφρώς μακρύτερο από το Duster, ήτοι πάνω από 4,34 μέτρα, ενώ στο πίσω μέρος θα χάνει λίγο χώρο στην περιοχή των κεφαλιών εξαιτίας της σχεδιαστικής γραμμής της οροφής. Ο χώρος αποσκευών θα κυμαίνεται περίπου στο φάσμα των 472 λίτρων.

Με βενζίνη και υβριδικό

Η φημολογία αναφέρει πως στη βάση των μηχανικών συνόλων θα βρίσκεται ένας τούρμπο 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1,0 λίτρου, αλλά θα προσφέρεται επίσης με βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων απόδοσης 130 ίππων και ενισχυμένο με ήπια υβριδικό σύστημα 48 volt. Δεν αποκλείεται στην κορυφή της γκάμας να υπάρχει η επιλογή του υβριδικού μοντέλου, που θα είναι εξοπλισμένο με το ίδιο σύνολο που «φοράει» το Jogger, το πρώτο υβριδικό της Dacia με ισχύ 140 ίππων. 

Θα μπορούσε να εμφανιστεί έως το 2026

Αν όντως η Dacia έχει στα σκαριά ένα νέο coupe SUV, αυτό θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του με χρονικό ορίζοντα έως το 2026.

Hyundai
MB PRO AFTER SALES HROES KALOKAIRIOY