Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Fiat 600e & Jeep Avenger: Πού διαφέρουν & τι ομοιότητες έχουν;

 Σχολιάστε 
12.792 Επισκέψεις στο άρθρο
Fiat 600e & Jeep Avenger: Πού διαφέρουν & τι ομοιότητες έχουν;
8 Φωτογραφίες »

- Είναι δύο SUVάκια, φτιαγμένα πάνω στην ίδια πλατφόρμα, με ολόιδιο κινητήρα & μπαταρία
- Trendy & ρετρό εμφάνιση το Fiat, πιο brutal στιλ για το Jeep
- Έχουν στάνταρ οθόνη 10,25 ιντσών, αλλά το Avenge παίρνει και πιο μεγάλο πίνακα οργάνων
- Και τα δύο έχουν μεγάλη απόσταση από το έδαφος, το Avenger διαθέτει ειδικό σύστημα Selec-Terrain για εκτός δρόμου οδήγηση

Είναι δύο SUVάκια, φτιαγμένα πάνω στην ίδια πλατφόρμα, με ολόιδιο κινητήρα & μπαταρία

Κάτω από την μεγάλη ομπρέλα του ομίλου Stellantis, Fiat και Jeep δρομολογούν τον εξηλεκτρισμό της γκάμας τους, προσφέροντας από μία αμιγώς ηλεκτρική επιλογή στην κατηγορία των μικρών SUV. Αναφερόμαστε στα Fiat 600e (το πρώτο ηλεκτρικό Fiat SUV) και Jeep Avenger (το πρώτο ηλεκτρικό Jeep ever), δύο μοντέλα με ομοιότητες, διαφορές αλλά και ίδια, ουσιαστικά, αρχική τιμή (28-30 χιλιάρικα).
 
Πρώτα από όλα, πρέπει να πούμε ότι τα δύο «ξαδερφάκια» είναι χτισμένα στην ίδια πλατφόρμα (CMP), ενώ κατασκευάζονται και στο ίδιο εργοστάσιο (Tychy, Πολωνία). Επίσης, μοιράζονται το ίδιο ηλεκτρικό σύνολο, αποτελούμενο από έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και μία μπαταρία συνολικής χωρητικότητας 54 kWh (50,8 κιλοβατώρες η ωφέλιμη χωρητικότητα).

Trendy & ρετρό εμφάνιση (ιταλικό γαρ) για το Fiat, πιο brutal στιλ για το αμερικάνικο Jeep

Βλέποντας απ' έξω τα δύο αυτοκίνητα, η σχεδίαση τους  διαφέρει σημαντικά. Λογικό, διότι εκφράζει την σχεδιαστική προσέγγιση της κάθε μάρκας. Κάπως έτσι, υπάρχουν και ελαφρώς διαφορετικές διαστάσεις (π.χ. το 600e είναι ελάχιστα ψηλότερο, 4.171 χλστ. Vs 4.084 χλστ.).
 
Πιστή στις νεανικές και trendy κατασκευές, η Fiat ενσωματώνει στο νέο 600e την κλασική, ρετρομοντέρνα λογική της. Κυριαρχούν οι πλούσιες καμπύλες σε όλο το μήκος και πλάτος του αμαξώματος, στοιχείο που όπως θα δούμε στη συνέχεια έχει θετικό αντίκτυπο και για την αυτονομία του.
 
Από την άλλη πλευρά, το Jeep Avenger προβάλλει ένα πιο brutal και macho στιλ. Αναμενόμενο, θα πει κανείς, εφόσον μιλάμε για ένα… Jeep. Η δημοφιλής μάσκα με τις χαρακτηριστικές επτά σχισμές στη γρίλια και τις τετραγωνισμένες γραμμές δεσπόζει, κάτι που βέβαια ανεβάζει τον δείκτη συντελεστή οπισθέλκουσας στο 0,33 Cd.

Έχουν στάνταρ οθόνη 10,25 ιντσών, αλλά το Avenge παίρνει και πιο μεγάλο πίνακα οργάνων

Περνώντας στο εσωτερικό, Fiat 600e και Jeep Avenger ακολουθούν παρόμοια φιλοσοφία. Σε αμφότερα βλέπουμε το ταμπλό να χαρακτηρίζεται από «καθαρές» ευθείες γραμμές, που μπορούν να συνδυαστούν σε διαφορετικούς χρωματισμούς. Στο κέντρο αυτής βρίσκουμε στον στάνταρ εξοπλισμό μία οθόνη αφής 10,25 ιντσών του μοντέρνου συστήματος UConnect 5. Λίγο πιο δίπλα, μπροστά από τον οδηγό, υπάρχει ένας ψηφιακός πίνακας οργάνων 7 ιντσών, που προαιρετικά και μόνο στο Jeep μπορεί να έρθει με διάσταση 10,25 ιντσών.

Σελίδα 2Fiat 600e Vs Jeep Avenger: Διαφορές σε αυτονομία, φόρτιση, off-road οδήγηση & χώρο αποσκευών
Σελίδα 3Πίνακας: Αναλυτικά τεχνικά χαρακτηριστικά
TI YOKOHAMA AGORAZO
Autotriti.gr