Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford: Αλλάζει τα πλάνα της λόγω της μικρής ζήτησης για ηλεκτρικά

2.602 Επισκέψεις στο άρθρο (22/8/2024)
Ford: Αλλάζει τα πλάνα της λόγω της μικρής ζήτησης για ηλεκτρικά

- Έρχεται νέο υβριδικό οικογενειακό SUV αντί για ηλεκτρικό
- Το νέο της ηλεκτρικό pick-up θα έρθει αλλά καθυστερημένα
- Έχει μειωθεί η ζήτηση για ηλεκτρικά παγκοσμίως

Έρχεται νέο υβριδικό οικογενειακό SUV αντί για ηλεκτρικό

Η Ford ανακοίνωσε πως αλλάζει ριζικά το πλάνο που έχει για τη μαζική παραγωγή νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αυτό σημαίνει πως το νέο ηλεκτρικό που βρίσκεται υπό ανάπτυξη θα καθυστερήσει αρκετά και ένα ακόμη ηλεκτρικό που βρισκόταν στα σκαριά θα καταργηθεί, ώστε να δοθεί προτεραιότητα σε υβριδικά μοντέλα.

Το νέο της ηλεκτρικό pick-up θα έρθει αλλά καθυστερημένα

Πιο συγκεκριμένα, η Ford επιβεβαίωσε σήμερα ότι καταργεί τα σχέδια που είχε για ένα ηλεκτρικό SUV με τρεις σειρές καθισμάτων, το οποίο αρχικά επρόκειτο να μπει σε παραγωγή το 2025. Στην θέση του θα έρθουν άλλα SUV με 7θέσια διάταξη που όμως θα έχουν υβριδικό κινητήριο σύνολο. Το SUV θα κατασκευαζόταν στην ίδια πλατφόρμα που ανέπτυσσε η Ford και για ένα μεγάλο pick-up με κωδική ονομασία T3. Αυτό το φορτηγάκι, σε αντίθεση με το SUV, θα έρθει στην αγορά αλλά με καθυστέρηση περίπου 18 μηνών.

Έχει μειωθεί η ζήτηση για ηλεκτρικά παγκοσμίως

Η Ford, όπως και άλλες εταιρείς, συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης ανταγωνίστριάς της στις ΗΠΑ, την GM, έχει θορυβηθεί από το γεγονός πως η αγορά των ηλεκτρικών δεν έχει αναπτυχθεί όπως αναμενόταν. Πριν από τρία χρόνια η Ford προέβλεπε ότι θα πουλούσε 2 εκατομμύρια ηλεκτρικά μέχρι το 2026, αλλά παρά το αρχικό κύμα ενδιαφέροντος, η ζήτηση για ηλεκτρικά παγκοσμίως έχει μειωθεί σημαντικά. 

Autotriti.gr
Fia