Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Ford Focus: Το μόνο οικογενειακό που βγαίνει σε crossover, diesel & wagon

1.129 Επισκέψεις στο άρθρο (27/9/2024)
Ford Focus: Το μόνο οικογενειακό που βγαίνει σε crossover, diesel & wagon.
3 Φωτογραφίες »

Ford Focus: Το μόνο οικογενειακό που βγαίνει σε crossover, diesel & wagon.

- Αν σου αρέσει το light off-road, η έκδοση Active έχει μεγαλύτερο ύψος και SUV look
- Ο diesel κινητήρας των 115 ίππων, ιδανική επιλογή για τους χιλιομετροφάγους
- Στην wagon έκδοση, έχει το 3ο μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στα οικογενειακά SUV (635 λτ.)
- Έχει την μεγαλύτερη εγγύηση της αγοράς (8 χρόνια)

Αν σου αρέσει το light off-road, η έκδοση Active έχει μεγαλύτερο ύψος και SUV look

To Ford Focus, ειδικά στην έκδοση ST-Line, είναι ένα από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο, μικρομεσαίο σε οδηγική αίσθηση. Το «στήσιμο» του Focus χαρακτηρίζεται από σπορ χαμηλωμένη ανάρτηση που εξασφαλίζει καλύτερα κρατήματα, ακριβές τιμόνι και επωφελείται από χαμηλό κέντρο βάρος που του προσφέρει εξαιρετική ισορροπία. Απόδειξη για όλα αυτά είναι έχει πετύχει την κορυφαία επίδοση τεστ αποφυγής κινδύνου (Elk Test), με 76 χλμ./ώρα.

Το Focus είναι ένα από τα πιο στριφτερά αυτοκίνητα αλλά η Ford δεν δίστασε να δημιουργήσει και δύο εκδόσεις με πιο περιπετειώδη χαρακτήρα, τις Active και Active X. Στις εκδόσεις αυτές, το αυτοκίνητο έχει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά, φτάνοντας συνολικά τα 163 χλστ και ανάρτηση ειδικά ρυθμισμένη για οδήγηση πάνω και «κακοτράχαλα» κομμάτια του οδικού δικτύου. Ο off-road προσανατολισμός του Focus Active ενισχύεται από τις SUV σχεδιαστικές λεπτομέρειες όπως οι ράγες οροφής, τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά στις άκρες του αμαξώματος και τα ενισχυμένα προστατευτικά στους θόλους των τροχών.

Ο diesel κινητήρας των 115 ίππων, ιδανική επιλογή για τους χιλιομετροφάγους

Στην γκάμα του Ford Focus υπάρχει ο 1.000άρης EcoBoost με ήπια υβριδική τεχνολογία στα 125 ή τα 155 άλογα με 6τάχυτο μηχανικό ή 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο Powershift. Εκτός από μοτέρ βενζίνης, το Focus είναι ένα από τα λίγα οικογενειακά που μπορεί να εφοδιαστεί με πετρελαιοκινητήρα και συγκεκριμένα τον 1.500άρη των 115 ίππων της μάρκας, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με το 8άρι αυτόματο Powershift κιβώτιο. Το μοτέρ αυτό αφορά μόνο τις Active εκδόσεις της hatchback και της station-wagon έκδοσης.


Το Focus wagon έχει το 3ο μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στα οικογενειακά SUV (635 λτ.).
3 Φωτογραφίες »

Το Focus wagon έχει το 3ο μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στα οικογενειακά SUV (635 λτ.).

Στην wagon έκδοση, έχει το 3ο μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ στα οικογενειακά SUV (635 λτ.)

Όποιος χρειάζεται ένα οικογενειακό που να προσφέρει υψηλότερα επίπεδα πρακτικότητας και μεγαλύτερους χώρους, έχει την επιλογή του Focus σε έκδοση station-wagon. Σε αυτό το αυτοκίνητο, ο χώρος του πορτ-μπαγκάζ σχεδόν διπλασιάζεται και φτάνει τα 635 λίτρα (από 392 λτ. στο hatchback), νούμερο που το κατατάσσει στην 3η θέση ανάμεσα σε όλα τα οικογενειακά SUV της αγοράς. Αν πέσουν τα πίσω καθίσματα, ο χώρος φτάνει τα 1.653 λτ. και αξίζει να σημειώσουμε πως υπάρχουν πολλές επιλογές διαμόρφωσης, όπως κάθετο διαχωριστικό που ρυθμίζει το πορτ-μπαγκάζ, για να μην «επικοινωνούν» οι αποσκευές και για καλύτερη σταθερότητα και έξτρα πλευρικό δίχτυ για μικρότερα αντικείμενα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Hyundai
OPEL