Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το νέο της επιτοίχιο φορτιστή παρουσίασε στην αμερικανική Έκθεση CES η εταιρεία Wallbox.

Όσοι τον επιλέξουν θα μπορέσουν μέσω μίας εφαρμογής να θέσουν όρια για το πόση ενέργεια μπορούν να λάβουν από το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητό.

Φορτιστής για ηλεκτρικά αλλά και σπίτια

1.829 Επισκέψεις στο άρθρο (9/1/2020)

Το νέο της επιτοίχιο φορτιστή παρουσίασε στην αμερικανική Έκθεση CES η εταιρεία Wallbox, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και να αντλεί ενέργεια από αυτά!

Έχοντας τον τίτλο του αμφίδρομου φορτιστή, το νέο Wallbox που ονομάζεται Quasar, μπορεί αφενός να φορτίζει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα αλλά όπως προαναφέραμε και να λαμβάνει ενέργεια από αυτά. Αυτή η ενέργεια μπορεί στη συνέχεια να επιστρέψει στο ηλεκτρικό δίκτυο ή να χρησιμοποιηθεί για να τροφοδοτήσει το σπίτι σας.
 
Το χαρακτηριστικό αυτό κάνει το νέο φορτιστή αρκετά χρήσιμο εργαλείο, αφού δίνει τη δυνατότητα κάποιος να χρησιμοποιήσει το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο για να τροφοδοτήσει με ρεύμα το σπίτι του σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα ο Quasar μπορεί να αποτελέσει και πηγή εσόδων, καθώς επιτρέπει στις συμβεβλημένες εταιρείες να αντλούν ενέργεια από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο του καθενός όταν η ζήτηση είναι υψηλή. Στη συνέχεια για το ρεύμα που έχει καταναλωθεί οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πληρώνονται, όπως συμβαίνει με όσους ιδιώτες έχουν τοποθετήσει φωτοβολταϊκά συστήματα.
 
Ενώ η αμφίδρομη φόρτιση δεν είναι κάτι καινούργιο, η Wallbox αναφέρει ότι αυτοί οι μέχρι τώρα φορτιστές ήταν μεγάλοι, σχεδιασμένοι για στόλους και κόστος τριπλάσιο από τον κανονικό φορτιστή. Για να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα, οι μηχανικοί της εταιρείας παρουσίασαν ένα μοντέλο προσανατολισμένο στον καταναλωτή, το οποίο είναι κομψό, εξαιρετικά αποδοτικό και διαθέσιμο σε «σημαντικά χαμηλότερη τιμή», χωρίς όμως να γίνει γνωστό το κόστος.
 
Όσοι τον επιλέξουν θα μπορέσουν μέσω μίας εφαρμογής να θέσουν όρια για το πόση ενέργεια μπορούν να λάβουν από το ηλεκτρικό τους αυτοκίνητό, ούτως ώστε να μην ανησυχούν πως θα ξεμείνουν από μπαταρία. Παράλληλα έγινε γνωστό πως ο Quasar μπορεί να είναι εξοπλισμένος με προαιρετική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για αυτούς που θα επιλέξουν να τον τοποθετήσουν έξω από σπίτι τους.
 
Φυσικά για να συμβούν όλα τα παραπάνω πρέπει και το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να υποστηρίζει την αμφίδρομη φόρτιση, κάτι που σύμφωνα με την Wallbox έχουν μόνο το Nissan LEAF και το Mitsubishi Outlander PHEV.

Mercedes
LEASING PICK UPS