Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το πρώτο από αυτά θα είναι μία plug-in υβριδική έκδοση του Wrangler.

Φορτσάρει με «πράσινα» μοντέλα η Jeep

2.120 Επισκέψεις στο άρθρο (11/12/2019)

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, από αυτές που έχει στο δυναμικό της η FCA, σκοπεύει να γίνει η Jeep και θα το κάνει μέσω πλήθος plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων.


Το πενταετές στρατηγικό σχέδιο της Fiat Chrysler Automobiles από το 2018 δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην ηλεκτροκίνηση με όλα τα εμπορικά σήματα του Ομίλου να υπάγονται σε αυτό. Όμως η Jeep φαίνεται να είναι η εταιρεία που θα επηρεαστεί περισσότερο από κάθε άλλη. Όπως έγινε γνωστό η συνυφασμένη με τα off-rοad οχήματα μάρκα, μέχρι το 2022 για κάθε μοντέλο που θα έχει στη γκάμα της θα προσφέρει και μία ηλεκτροκίνητη έκδοση. Αυτή θα είναι είτε plug-in υβριδική, είτε αμιγώς ηλεκτρική, ανάλογα με την αγορά που απευθύνεται.
 
Αν πραγματικά συμβεί αυτό και στην πράξη, τότε θα καταστήσει την Jeep «τον πιο πράσινο κατασκευαστή SUV αυτοκινήτων στο κόσμο», σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο παγκόσμιος πρόεδρος, Christian Meunier. Μιλώντας σε πρόσφατο event που έγινε στη Νέα Ζηλανδία, πρόσθεσε ότι τα υβριδικά μοντέλα Jeep θα είναι τα καλύτερα Jeep που έγιναν ποτέ.
 
Το πρώτο από αυτά θα είναι μία plug-in υβριδική έκδοση του Wrangler, η οποία έχει σχεδιαστεί για να λανσαριστεί το 2020. Το 2021 θα είναι πολύ σημαντικό για τη Jeep καθώς θα φτάσουν οι υβριδικές εκδόσεις του νέου Grand Cherokee, του νέου Wagoneer και του νέου Grand Wagoneer.
 
Συνολικά ο πενταετής χάρτης με το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει 10 plug-in υβριδικά αυτοκίνητα και τέσσερα αμιγώς ηλεκτρικά. Όλα θα τα έχουμε δει μέχρι το 2022. Περίπου την ίδια περίοδο η Jeep θα εισαγάγει επίσης αυτόνομες τεχνολογίες επιπέδου 3, ενώ οι κινητήρες ντίζελ λέγεται ότι μειώνονται σταδιακά από τη σύνθεση της μάρκας.    

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL