Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το αφεντικό του γαλλικού ομίλου φαίνεται πως διατηρεί αρκετές ανησυχίες καθώς αναφέρει πως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτή η μετάβαση.

Tavares: «Ίσως επιφέρουν προβλήματα τα ηλεκτρικά»

2.605 Επισκέψεις στο άρθρο (12/4/2018)

Για τα προβλήματα που ίσως επιφέρει στην κοινωνία μας η μετάβαση από τα αυτοκίνητα με μοτέρ εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά ανησυχεί ο CEO του PSA Group (Peugeot, Citroen, Opel).

Η μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στα ηλεκτρικά κινητήρια σύνολα θα προκαλέσει πολλά προβλήματα ακόμα και πέρα από τα όρια της αυτοκινητοβιομηχανίας, σύμφωνα με την άποψη του CEO του PSA Group, κ. Carlos Tavares.

Το αφεντικό του γαλλικού ομίλου φαίνεται πως διατηρεί αρκετές ανησυχίες καθώς αναφέρει πως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει τι συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτή η μετάβαση. Ο ίδιος αναφέρει: «Aυτό που αναρωτιέμαι είναι το ποιος πραγματικά έχει αναλύσει όλες τις πλευρές αυτής της εξέλιξης. Υπάρχουν πολλά περισσότερα ακόμα να σκεφτείς μέχρι να φτάσεις στο σημείο να πουλήσεις ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, από την κατασκευή μπαταριών, την ανακύκλωση, τα σπάνια μέταλλα που χρησιμοποιούνται και οι διάφορες τεχνικές, τις αλλαγές στην φορολογία, το κόστος ιδιοκτησίας, τις δομές φόρτισης και άλλα. Αν θέλεις «καθαρή» ενέργεια πρέπει να ρωτήσεις πως παράγεται».
 
Ο Carlos Tavares συνέχισε: «Από την πλευρά μου, θεωρώ πως υπάρχουν πολλές σκοτεινές πλευρές. Η αυτοκινητοβιομηχανία εξελίσσεται πολύ γρήγορα αλλά τόσο οι δήμοι όσο και οι κυβερνήσεις δεν νομίζω πως ξέρουν τι πρόκειται να γίνει. Αν πάει κάτι στραβά από την πλευρά τους, τότε το όλο πλάνο μπορεί να έχει αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο προς τον τομέα των αυτοκινήτων αλλά και σε εμας, ως πολίτες».

Συμφωνείτε ή όχι με τον Tavares; Βλέπετε πως υπάρχει η παιδεία και οι υποδομές για να υποδεχτούμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην καθημερινότητα μας;
 

Hyundai
Leasing