Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Γιατί η Ferrari έχει ένα άλογο για έμβλημα;

9.689 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2021)

H Ferrari είναι μία από τις πιο διάσημες εταιρείες αυτοκινήτων στον κόσμο αλλά λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει το όνομα Ferrari, γιατί έχει ένα άλογο για έμβλημα και γιατί το φόντο είναι σε κίτρινο χρώμα.

Η Ferrari είναι ίσως η πιο διάσημη μάρκα κατασκευής supercar ενώ, παρά τα τελευταία «πέτρινα» χρόνια στην Formula 1, είναι αδιαμφισβήτητα η πιο πετυχημένη ομάδα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα του κόσμου. Γνωρίζετε όμως τι γιατί έχει ένα άλογο για έμβλημά της αλλά και γιατί αυτό συνδυάζεται με κίτρινο χρώμα στο background;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Tι σημαίνει «Ferrari» και «Scuderia»
Το όνομα Ferrari είναι ένα από τα πιο κοινά επίθετα στην Ιταλία και προέρχεται από το όνομα Ferraro, που σημαίνει «σιδηρουργός». Το όνομα Ferrari έχει επίσης την ίδια ρίζα με το λατινικό ferrum, που σημαίνει "σίδηρος". Η αγωνιστική ομάδα της Ferrari Formula 1 ονομάζεται Scuderia Ferrari, με το Scuderia να σημαίνει στα ιταλικά «σταύλος». Προφανώς, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, υπάρχει μια σύνδεση μεταξύ του ονόματος Scuderia και του εμβληματικού λογότυπου της εταιρείας.

H ιστορία πίσω από το έμβλημα 
Η ιστορία για το πώς και γιατί επιλέχθηκε ένα άλογο για το λογότυπο της Ferrari, ξεκινά από το 1692, όταν ο δούκας της Σαβοΐας, Vittorio Amadeo II, ίδρυσε το Βασιλικό Τάγμα του Piedmont. Στο πέρασμα των ετών, το τάγμα υιοθέτησε ως το διακριτικό του έναν μαύρο επιβήτορα, ώστε να ταιριάζει με τις κόκκινες λεπτομέρειες που υπήρχαν στην στολή τους. Αρκετά μετά, κατά την διάρκεια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ο Francesco Baracca έβαψε το διπλανό του με το ίδιο σχέδιο. Λίγο αργότερα, το 1923, στον αγώνα που έγινε στην πίστα Savio Racing Car Circuit κοντά στην Ραβένα, ο Enrico και η Paolina Baracca έδωσαν το σύμβολο αυτό ως έπαθλο στο νικητή, τον Enzo Ferrari, o oποίος στην συνέχεια το χρησιμοποίησε ως το έμβλημα της εταιρείας του.

H σχέση της με το κίτρινο χρώμα
Το έμβλημα διαθέτει επίσης στην κορυφή τα χρώματα της Ιταλίας: πράσινο, λευκό και κόκκινο. To άλογο ωστόσο είναι τοποθετημένο πάνω σε κίτρινο φόντο, ένα χρώμα πολύ αγαπητό στη μάρκα, επειδή αντιπροσωπεύει τα χρώματα της πόλης της Modena από την οποία κατάγεται ο Enzo. Τέλος, τα γράμματα S και F που βρίσκονται μερικές φορές στο λογότυπο είναι τα αρχικά της Scuderia Ferrari, του αγωνιστικού τμήματος της μάρκας που έκανε το όνομα Ferrari γνωστό σε όλο τον πλανήτη.

Μάθημα ιστορίας!
Λίγοι γνωρίζουν τι σημαίνει το όνομα Ferrari, γιατί έχει ένα άλογο για έμβλημα και γιατί το φόντο έχει κίτρινο χρώμα.
Eίναι η Ferrari η διασημότερη μάρκα στον κόσμο; Πώς το κατάφερε αυτό;

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
OPEL