Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Γιατί στα νέα μοντέλα το ηλεκτρικό βγαίνει πριν τις εκδόσεις βενζίνης;

Γιατί στα νέα μοντέλα το ηλεκτρικό βγαίνει πριν τις εκδόσεις βενζίνης;

2.626 Επισκέψεις στο άρθρο (15/1/2024)

- Μέχρι πρόσφατα όταν έβγαινε ένα νέο μοντέλο, βλέπαμε πρώτα τις εκδόσεις βενζίνης-diesel
- Πρώτο μοντέλο που το έκανε ανάποδα ήταν το Jeep Avenger. Πρώτα ήρθε το ηλεκτρικό
- Πιθανόν να είναι ένας τρόπος να «μπουστάρουν» τις πωλήσεις του ηλεκτρικού
- Επίσης, με αυτόν τον τρόπο μας προετοιμάζουν για όταν τα θερμικά μας… τελειώσουν

Όποτε έβγαινε ένα νέο μοντέλο, βλέπαμε πρώτα τις εκδόσεις βενζίνης-diesel

Πως γύρισε ο τροχός και τα μοντέλα που έχουν ηλεκτρικές και συμβατικές εκδόσεις, πρώτα λανσάρονται ηλεκτρικά; Μέχρι και πριν λίγο, οι ηλεκτρικές εκδόσεις ακολουθούσαν. ¶λλαξε τόσο η αγορά ή μήπως κάτι άλλο;
 
Όσο και αν τα ηλεκτρικά καπελώνουν τις ειδήσεις για νέα λανσαρίσματα, η αγορά της Ευρώπης και σίγουρα της Ελλάδας παραμένει να κυριαρχείται από συμβατικά και υβριδικά μοντέλα.
 
Και μέχρι πρότινος, με αυτή τη σειρά γίνονταν και τα λανσαρίσματα αυτοκινήτων που διαθέτουν στη γκάμα τους τόσο συμβατικές και υβριδικές όσο και ηλεκτρικές εκδόσεις. Φυσικά τα αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα θα λανσάροντα ως έχουν, όταν όμως ένα αυτοκίνητο υπάρχει τόσο σε συμβατική όσο και ηλεκτρική έκδοση, γιατί πρέπει η ηλεκτρική να λανσάρεται πρώτη;
 

Πρώτο μοντέλο που το έκανε ανάποδα ήταν το Jeep Avenger. Πρώτα ήρθε το ηλεκτρικό

Είχαμε καταλάβει πως εφόσον ο κόσμος θέλει να αγοράσει για παράδειγμα ένα Jeep Avenger σε συμβατική έκδοση, αυτή θα πρέπει να προηγηθεί από την ηλεκτρική. Και εντάξει, κάποιες αγορές είναι πιο μπροστά στα ηλεκτρικά, όμως δικαιολογεί αυτό να έχουμε ένα μοντέλο μόνο σε ηλεκτρική μορφή για μερικούς μήνες, όσο ξεροσταλιάζουμε να έρθει αυτό που τελικά θα αγοράσουμε; Το συμβατικό.
 
Οι μάρκες από την άλλη φαίνεται πως έχουν αλλάξει τον τρόπο που θέλουν η αγορά να βλέπει τις μάρκες. Το λανσάρισμα ενός ηλεκτρικού μοντέλου δεν είναι πλέον καινοτομία. Είναι ανάγκη. Το να πεις πως το νέο σου μοντέλο έρχεται σε όλες τις εκδόσεις, δεν ανεβάζει ούτε τη μάρκα ούτε το μοντέλο τόσο όσο αν πεις «να το νέο μας ηλεκτρικό», και μετά να ακολουθήσει και μια προσθήκη, «θα έχουμε και συμβατικό σε λίγο».
 

Πιθανόν να είναι ένας τρόπος να «μπουστάρουν» τις πωλήσεις του ηλεκτρικού

Πιθανώς επίσης η λογική αυτή να έχει να κάνει και με την παραγωγή ενός μοντέλου. Με τους κατασκευαστές να «σφάζονται» να κλείσουν συμβόλαια για προμήθεια μπαταριών, βάζοντας το ηλεκτρικό μπροστά πρώτο, σου δίνει τον αέρα του «πάμε» με τους προμηθευτές και πιθανώς σιγουριά στην παραγωγή και ίσως και κάποιο όφελος οικονομικό.

Επίσης, με αυτόν τον τρόπο μας προετοιμάζουν για όταν τα θερμικά μας… τελειώσουν

Τέλος, μία ακόμη λογική είναι πως οι κατασκευαστές μας προετοιμάζουν για τη μέρα που μετά το «να το ηλεκτρικό», δεν θα ακολουθήσει και η προσθήκη «το συμβατικό έρχεται σε λίγο», αφού όντως τα συμβατικά τελειώνουν.
 
Εσύ όμως τι λες; Όταν ακούς για ένα νέο μοντέλο, αν αρχικά είναι ηλεκτρικό, το αγνοείς, ή περιμένεις να ακούσεις αν θα έρθει και σε συμβατικό αργότερα; Τι λες;
 

Toyota
OPEL