Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Alfa Romeo ενθαρρύνει τους οδηγούς να μην πλένουν τα αυτοκίνητά τους

 Σχολιάστε 
19.131 Επισκέψεις στο άρθρο (9/9/2024)
Η Alfa Romeo ενθαρρύνει τους οδηγούς να μην πλένουν τα αυτοκίνητά τους
6 Φωτογραφίες »

- Στόχος της ιταλικής μάρκας η εξοικονόμηση νερού όλο τον Σεπτέμβρη!
- Δημοσίευσε εικόνες μίας λασπωμένης Giulia για να δείξει πως παραμένει όμορφη.
- Έρευνα έδειξε πως μόνο το 19% των οδηγών αισθάνεται άνετα με το αυτοκίνητό του βρώμικο.
- 300 λίτρα νερού καταναλώνονται για κάθε πλύσιμο ΙΧ με λάστιχο.

Στόχος της ιταλικής μάρκας η εξοικονόμηση νερού!

Η Alfa Romeo προτρέπει τους ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων της να τα οδηγούν βρώμικα προκειμένου να εξοικονομήσουν νερό! Παράλληλα, ο βρετανικός βραχίονας της ιταλικής μάρκας, έδωσε και κάποιες συμβουλές πλυσίματος, σημειώνοντας πως όταν το πλύσιμο γίνεται με κουβά και όχι με λάστιχο, απαιτείται πολύ λιγότερο νερό!

Μόνο το 19% των οδηγών αισθάνεται άνετα με το αυτοκίνητό του βρώμικο

Συγκεκριμένα, το βρετανικό τμήμα της ιταλικής μάρκας, διεξήγαγε μια έρευνα που αποκάλυψε ότι οι Βρετανοί οδηγοί είναι εξαιρετικά αφοσιωμένοι στην καθαριότητα των αυτοκινήτων τους. Συγκεκριμένα, σχεδόν το ένα τρίτο (32%) των ερωτηθέντων έπλεναν το αυτοκίνητό τους περισσότερες από μία φορά το μήνα και το 14% το πλένουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Επιπλέον, το 40% των οδηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσαν ότι θα ένιωθαν αμήχανα αν το αυτοκίνητό τους ήταν βρώμικο και το 28% είπε ότι θα μπορούσαν να οδηγήσουν το αυτοκίνητό τους μόνο για μια εβδομάδα αν δεν ήταν καθαρό. Ωστόσο, σχεδόν το ένα πέμπτο (19%) των οδηγών δήλωσαν ότι θα εξακολουθούσαν να αισθάνονται άνετα πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου τους, όσο βρώμικο κι αν ήταν.

Δημοσίευσε εικόνες μίας λασπωμένης Giulia για να δείξει πως παραμένει όμορφη

Με αφορμή λοιπόν αυτή την έρευνα, η Alfa Romeo στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέλησε να ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες να εκτιμήσουν την έμφυτη ομορφιά των οχημάτων τους ακόμα και βρώμικα και μάλιστα τους προέτρεψε να μην τα πλύνουν μέσα στο Σεπτέμβρη, κίνηση η οποία θα συμβάλει και στην εξοικονόμηση του νερού! Παράλληλα, η ίδια η Alfa Romeo δημοσίευσε τις εικόνες μίας βρώμικης, λασπωμένης Giulia, για να γίνει ακόμα πιο πιστευτή πως αν και βρώμικο ένα αυτοκίνητο συνεχίζει να παραμένει όμορφο!

300 λίτρα νερού καταναλώνονται για κάθε πλύσιμο ΙΧ με λάστιχο

Από κει και πέρα, στην έρευνα, η Alfa Romeo διαπίστωσε ότι ένας κουβάς με σαπουνόνερο και ένα λάστιχο ποτίσματος για να ξεπλυθεί μετά ήταν η πιο κοινή μέθοδος που χρησιμοποιούσαν οι οδηγοί όταν πλένουν το αυτοκίνητό τους (51%), ενώ το 29% πηγαίνει για πλυντήριο αυτοκινήτων. Ωστόσο, μόνο το 8% των οδηγών είπε στην Alfa Romeo ότι πλένουν το αυτοκίνητό τους χρησιμοποιώντας ανακυκλωμένο νερό, όπως νερό που έχει συλλεχθεί από τη βροχής. Το 8% είπε επίσης ότι περιβαλλοντικοί λόγοι είναι ο κύριος αποφασιστικός παράγοντας για τη μέθοδο του καθαρισμού τους.

Σε κάθε περίπτωση, η Alfa Romeo ανέφερε πως σύμφωνα με το Consumer Council for Water, οι οδηγοί χρησιμοποιούν περίπου 300 λίτρα νερού όταν πλένουν το αυτοκίνητό τους στο σπίτι με λάστιχο, σε σύγκριση με μόλις 30 λίτρα με τη μέθοδο του κουβά με το σαπουνόνερο. Μάλιστα, υπογραμμίζει πως όταν το αυτοκίνητο είναι ήδη βρεγμένο από βροχή, τότε απαιτείται ακόμα λιγότερο νερό για το πλύσιμο!

Autotriti.gr
Autotriti.gr