Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Audi βγάζει από τον «πάγο» ένα supercar της δεκαετίας του 1930

4.045 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2024)
Η Audi βγάζει από τον «πάγο» ένα supercar της δεκαετίας του 1930
4 Φωτογραφίες »

- 16κύλινδρο supercar από το 1930 κυκλοφόρησε η Audi
- H αγγλική Crosthwaite & Gardner ανέλαβε την παραγωγή
- Έχει 6 λτ. μοτέρ και αποδίδει πλέον 519 άλογα
- Ο σχεδιασμός του εσωτερικού πάει με το ρεύμα της εποχής που δημιουργήθηκε

16κύλινδρο supercar από το 1930 κυκλοφόρησε η Audi

Η Audi ανασύρει από το ξεχασμένο της παρελθόν ένα προσχέδιο για ένα supercar που θα κυκλοφορούσε την δεκαετία του 1930. Το γνωστό και ως Schnellsportwagen (γρήγορο σπορ αυτοκίνητο στα ελληνικά) θα ήταν μια καθημερινή έκδοση του αμιγώς αγωνιστικού Type 22. Θα διέθετε έναν κινητήρα 16 (!) κυλίνδρων, 202 άλογα και τελική ταχύτητα τα εκκωφαντικά για την εποχή 201 χλμ./ώρα. Δυστυχώς το αυτοκίνητο αυτό δεν τέθηκε ποτέ σε παραγωγή, εν μέρει και εξαιτίας του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, με την Audi να αποφασίζει να το φέρει στην ζωή και να το παρουσιάσει στο φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood.

H αγγλική Crosthwaite & Gardner ανέλαβε την κατασκευή του

Η Audi ανέθεσε το έργο αυτό στην εταιρεία κατασκευής κλασικών αυτοκινήτων Crosthwaite & Gardner, η οποία και ανέλαβε να φέρει εις πέρας την κατασκευή ενός μοναδικού αυτοκινήτου από το μηδέν, χρησιμοποιώντας τα πρωτότυπα σχέδια από το 1930. Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2023 και έκανε έναν χρόνο να ολοκληρωθεί.


Η Audi θα τρέξει το Type 52 στο Goodwood με οδηγούς τους Tom Kristensen  και Hans Joachim Stuck.   
     
4 Φωτογραφίες »

Η Audi θα τρέξει το Type 52 στο Goodwood με οδηγούς τους Tom Kristensen  και Hans Joachim Stuck.         

Έχει 6 λτ. μοτέρ και αποδίδει πλέον 519 άλογα

Κάτω από το καπό αυτού του ιδιόμορφου αυτοκινήτου εντοπίζεται ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 16 κυλίνδρων, παρόμοιος με τα αρχικά σχέδια. Ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 6 λίτρων αντί για τα 4,4 του αρχικού σχεδίου. Για να καταφέρει η Audi να χωρέσει το νέο κινητήρα αναγκάστηκε να μεγαλώσει τις διαστάσεις του αυτοκινήτου. Η Audi επίσης αύξησε τα άλογα στα 519, ενώ τι αυτοκίνητο διαθέτει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Ο σχεδιασμός του εσωτερικού πάει με το ρεύμα της εποχής που δημιουργήθηκε

Στο εσωτερικό του υπάρχουν 3 θέσεις- όπως και σε μια McLaren F1-με την Audi να επιλέγει να κρατήσει τον σχεδιασμό δίχως αναχρονισμούς, με καθίσματα υφασμάτινα, επένδυση με ξύλο και μεγάλα αναλογικά όργανα. Η Audi θα αγωνιστεί με το Type 52 στο φετινό φεστιβάλ ταχύτητας του Goodwood  με οδηγούς τους Tom Kristensen και Hans Joachim Stuck.   
     

FORD
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO