Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η BP γίνεται σύμμαχος της Audi στην Formula 1 το 2026

3.698 Επισκέψεις στο άρθρο (16/7/2024)
Η BP γίνεται σύμμαχος της Audi στην Formula 1 το 2026
3 Φωτογραφίες »

- H BP γίνεται ο πρώτος μεγάλος συνεργάτης της Audi στην Formula 1
- Η ΒΡ μέχρι πρότινος συνεργαζόταν με την Alpine
- Ισχυρό μήνυμα αυτή η συνεργασία με την BP λέει ο Seidl

H BP γίνεται ο πρώτος μεγάλος συνεργάτης της Audi στην Formula 1

Η Audi προετοιμάζεται πυρετωδώς για την είσοδο της στην Formula 1. Μετά και την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου της Sauber και την υπογραφή συμβολαίου με τον πολύπειρο Nico Hulkenberg, οι Γερμανοί σχεδιάζουν της επόμενες κινήσεις που θα διασφαλίσουν ότι το μονοθέσιο τους θα βρεθεί στις πρώτες θέσεις του grid, όταν αυτοί εισέλθουν και επίσημα στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού το 2026.

Η ΒΡ μέχρι πρότινος συνεργαζόταν με την Alpine

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η κίνηση να συνεργαστούν με τον διεθνή κολοσσό της BP, ο οποίος θα παρέχει το καύσιμο των μονοθεσίων, μεταξύ άλλων. Η FIA έχει επιβάλλει στις ομάδες να χρησιμοποιούν καύσιμο το οποίο θα πρέπει να ελαχιστοποιεί κατά ποσοστό 65% τους παραγόμενους ατμοσφαιρικούς ρύπους. Επιπλέον η BP, μέσω της θυγατρικής της Castrol, θα παρέχει λιπαντικό και λάδι μηχανής για να μεγιστοποιήσει την απόδοση του κινητήρα της ομάδας από το Ίγκολσταντ της Βαυαρίας. Αξίζει να σημειωθεί πως η BΡ μέχρι πρότινος διατηρούσε συνεργασία με την γαλλική ομάδα της F1, την Alpine.
H Formula 1 αποτελεί μια νέα πτυχή της συνεργασίας μεταξύ της Audi και της BP, με τις 2 εταιρείες να έχουν συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στις κατηγορίες του WRC, WEC, Formula E, DTM και rallycross.


Η συνεργασία Audi και ΒΡ κρατάει χρόνια και έχει φέρει πολλαπλές επιτυχίες σε κατηγορίες όπως το DTM και το WRC
3 Φωτογραφίες »

Η συνεργασία Audi και ΒΡ κρατάει χρόνια και έχει φέρει πολλαπλές επιτυχίες σε κατηγορίες όπως το DTM και το WRC

Ισχυρό μήνυμα αυτή η συνεργασία με την BP λέει ο Seidl

«Η Audi και η BP συνεργάζονταν πάντα με επιτυχία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουμε αυτή την συνεργασία στη Formula 1», λέει ο Andreas Seidl,  διευθύνων σύμβουλος της Audi F1. «Είναι ένα ισχυρό μήνυμα για την ομάδα της Audi το ότι μπορέσαμε να συνάψουμε  αυτή τη συνεργασία σε τόσο πρώιμο στάδιο της εισόδου μας στην F1. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την ελκυστικότητα του εγχειρήματος της Audi F1 και τον αριθμό των ισχυρών εταιρειών που θέλουν να συνεργαστούν μαζί μας» τόνισε.

FORD
CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS