Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η Bugatti Chiron Pur Sport «πέταξε» στην πίστα Nardo (+vid)

2.064 Επισκέψεις στο άρθρο (10/9/2020)

O δοκιμαστής της μάρκας, πήρε το μοντέλο για μια βόλτα στην πίστα Nardo και την οδήγησε στα άκρα, κάνοντας την μάλιστα να «πετάξει».


Πριν η παραγωγή της Chiron Pur Sport αρχίσει στο εργοστάσιο της Bugatti στο Molsheim αυτό το φθινόπωρο, η εταιρεία έβαλε το μοντέλο στην πίστα του Nardo για να το δοκιμάσει.

Ο δοκιμαστής της εταιρείας και επαγγελματίας οδηγός αγώνων Andy Wallace έκατσε πίσω από το τιμόνι της Chiron, πάτησε δυνατά το γκάζι, μπήκε με φόρα στις στροφές, έκανε την Bugatti να «πετάξει» και έδωσε τα συμπεράσματά του στους μηχανικούς της φίρμας για το κιβώτιο, την μετάδοση και τον κινητήρα.

«Παρόλο που κάνω αυτή τη δουλειά για μερικά χρόνια, είμαι στην μέσα στην πίστα Nardo για πρώτη φορά. Η Chiron Pur Sport είναι εξαιρετικά ευέλικτη  για οδήγηση σε δημόσιους δρόμους, αλλά εξακολουθεί να προσφέρει αρκετή άνεση. Οι μηχανικοί έχουν ρυθμίσει τέλεια το κιβώτιο»  δήλωσε ο Wallace.

Η ισχύς πηγάζει από τον ίδιο quad-turbo W16 κινητήρα των 8,0 λίτρων με απόδοση 1.500 άλογα, ωστόσο το όριο στο στροφόμετρο έχει ανεβεί κατά 200 σ.α.λ. φτάνοντας στις 6.900 σ.α.λ. λόγω μιας σειράς αλλαγών που έγιναν στο αυτόματο κιβώτιο της φίρμας που με την σειρά του έχει τώρα κατά 15% πιο κοντές σχέσεις για ακόμα καλύτερη απόκριση του κινητήρα.

Το σύστημα ανάρτησης περιλαμβάνει ακόμα νέα εμπρός ελατήρια που είναι κατά 65% πιο σκληρά, νέα ελατήρια πίσω που είναι κατά 33% πιο σκληρά ενώ η αεροδυναμική απόδοση του αυτοκινήτου ενισχύεται ακόμα από τις Aero ελαφριές ζάντες που συνδυάζονται με Bugatti Sport Cup 2 R ελαστικά, κατασκευασμένα από την Michelin.

Συνολικά θα κατασκευαστούν 16 Chiron Pur Sport αυτοκίνητα με το καθένα από αυτά να κοστίζει 3,2 εκατομμύρια ευρώ χωρίς τους φόρους.
 

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO