Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Ευρώπη θέλει να τελειώσει τους κινητήρες βενζίνης-ντίζελ το 2035

2.831 Επισκέψεις στο άρθρο (12/7/2021)

Φωτιές ανάβει ένα πρόσφατο έγγραφο της ΕΕ που διέρρευσε στον Τύπο, καθώς προβλέπει από ΙΧ και βαν αυτοκίνητα μείωση των ρύπων κατά 65% έως το 2030 και 100% έως το 2035.

Είναι γνωστό πως η Ευρώπη κινείται ολοένα και πιο γρήγορα προς την ηλεκτροκίνηση, πιέζοντας με κάθε τρόπο τις εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας να αναπτύξουν καθαρές λύσεις κινητικότητας, οι οποίες στην συντριπτική τους πλειοψηφία αναλύονται σε νέα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Ωστόσο όπως φαίνεται η πίεση αυτή θα μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, αφού ένα πρόσφατο έγγραφο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα επιταχύνει την απαγόρευση των αυτοκινήτων εξοπλισμένων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω του Bloomberg.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Στο έγγραφο αυτό μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι εκπομπές ρύπων από νέα αυτοκίνητα και βαν πρέπει να μειωθούν κατά 65% το 2030 και στο μηδέν έως το 2035! Φυσικά, τα αυστηρότερα πρότυπα συνοδεύονται από μία νέα οδηγία που υποχρεώνει τα κράτη-μέλη να δημιουργήσουν περισσότερους σταθμούς φόρτισης οχημάτων για να βελτιώσουν τις υποδομές.
 
Το Bloomberg αναφέρει ότι το ενημερωμένο σχέδιο θα παρουσιαστεί εκτενώς μέσα στν τρέχουσα εβδομάδα και ανάμεσα σε αυτά που αναφέρει, περιλαμβάνεται και ο στόχος με ορίζοντα το 2030 για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% σε σύγκριση με τα επίπεδα από το 1990. Υπενθυμίζουμε πως ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ευρώπης είναι να γίνει η πρώτη ήπειρος στον κόσμο που έως το 2050 θα έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων.
 
Θυμίζουμε πως ο τρέχον στόχος για τα αυτοκίνητα στην Ευρώπη είναι η μείωση των εκπομπών από το 2030 κατά 37,5 τοις εκατό, οπότε όπως καταλαβαίνετε η διαφαινόμενη αύξηση του στόχο στο 65% θα αναγκάσει τις εταιρείες να «τρέξουν» ακόμα πιο γρήγορα σε πράσινες λύσεις κινητικότητας και κυρίως στην ηλεκτροκίνηση.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Mercedes
ALL SEASON BRIDGESTONE NEXEN TOYO