Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Στην πώληση της Magneti Marelli προχώρησε η Fiat Chrysler Automobiles.

Η FCA πούλησε τη Magneti Marelli

2.252 Επισκέψεις στο άρθρο (22/10/2018)

Στην πώληση της Magneti Marelli προχώρησε η Fiat Chrysler Automobiles, όπως επίσημα ανακοινώθηκε.

Η Kalsonic Kansei, θυγατρική της KKR, είναι ο νέος ιδιοκτήτης της Magneti Marelli, καθώς η Fiat Chrysler Automobiles προχώρησε σε συμφωνία με τον ιαπωνικό «κολοσσό» και πούλησε την εταιρεία παραγωγής εξαρτημάτων αυτοκινήτων, έναντι του ποσού των 6,2 δισεκατομμυρίων ευρώ.
 
Η συμφωνία ανακοινώθηκε επίσημα από τις δύο πλευρές, με τη νέα εταιρεία να φέρει την επωνυμία Magneti Marelli CK Holdings και σύμφωνα με τη ανακοίνωση αποτελεί πλέον τον έβδομο μεγαλύτερο ανεξάρτητο προμηθευτή εξαρτημάτων αυτοκινήτων στον κόσμο, με έσοδα 15,2 δις ευρώ.
Από κει και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως η FCA θα συνάψει πολυετή συμφωνία προμήθειας με την πρώην μονάδα της, η οποία μεταξύ άλλων θα διατηρήσει τις θέσεις απασχόλησης.
 
Επιπλέον λέγεται πως η συμφωνία θα επιτρέψει στη νέα εταιρεία να μειώσει το κόστος μέσω συνεργειών και να επεκτείνει την πελατειακή της βάση, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Kalsonic Kansei, Βeda Bolzenius θα είναι αυτός που θα ηγηθεί της Magneti Marelli CK Holdings, που θα έχει έδρα στην Ιαπωνία.
 
Τέλος να σημειώσουμε πως η συμφωνία και η πώληση της Magneti Marelli, η οποία ειδικεύεται στον τομέα του φωτισμού, του κινητήρα και των ηλεκτρονικών συστημάτων,  αποτελεί την πρώτη μεγάλη απόφαση που έλαβε ο νέος CEO της FCA Mike Manley, ο οποίος ανέλαβε τον όμιλο τον Ιούλιο, λίγο πριν από τον θάνατο του προκατόχου του Sergio Marchionne.

KIA
NISSAN