ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Fiat παρουσιάζει SUV δίδυμο μετά το Grande Panda

 Σχολιάστε 
14.961 Επισκέψεις στο άρθρο (26/7/2024)
Η Fiat παρουσιάζει SUV δίδυμο μετά το Grande Panda
3 Φωτογραφίες »

- Κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα σχέδια για το ιταλικό SUV δίδυμο.
- Σχεδιαστικά εμπνευσμένα από το νέο Fiat Grande Panda.
- Ήπια υβριδικά και ηλεκτρικά χάρη στην πλατφόρμα Smart Car.
- Ευρυχωρία και ευελιξία θα χαρακτηρίζουν την καμπίνα.

Κυκλοφόρησαν ανεξάρτητα σχέδια για το ιταλικό δίδυμο των SUV

Μετά την έλευση του νέου Grande Panda η Fiat ετοιμάζει δύο νέα μοντέλα, ένα μικρομεσαίο SUV και ένα coupe-SUV στην ίδια κατηγορία, τα οποία θα προστεθούν στην γκάμα της τα επόμενα χρόνια, αλλά και στην γκάμα του Panda, που αναμένεται να εξελιχθεί ως μία νέα «οικογένεια» αυτοκινήτων με πολλά διαφορετικά μέλη. Αν και μέχρι στιγμής η ιταλική μάρκα δεν έχει αναφερθεί εκτενώς σε αυτά, ανεξάρτητα σχέδια  της ιστοσελίδας autoexpress έρχονται και μας δίνουν μία πρώτη οπτική για την εμφάνιση που θα έχουν.

Σχεδιαστικά εμπνευσμένα από το νέο Fiat Grande Panda

Τόσο το παραδοσιακό SUV, όσο και το «fastback» coupe-SUV φαίνεται πως θα έρθουν έχοντας σχεδιαστικές καταβολές από το νέο Fiat Grande Panda. Τα pixel φωτιστικά σώματα είναι επίσης ένα κοινό στοιχείο, για αμφότερα τα μοντέλα. Από κει και πέρα, το παραδοσιακό SUV θα εξοπλίζεται με πλαστική προστασία στα φτερά, ράγες οροφής και στιβαρούς εμπρός και πίσω προφυλακτήρες. Το fastback θα μοιράζεται πολλά από τα προαναφερόμενα χαρακτηριστικά, αλλά θα διαθέτει επίσης μια πιο κεκλιμένη γραμμή οροφής και πιο κομψό προφίλ. Η πλαστική επένδυση θα εντοπίζεται σε μικρότερο βαθμό συγκριτικά με το SUV, ενώ θα απουσιάζουν και οι ράγες οροφής. Οι διαφορές αυτές στοχεύουν στο διαχωρισμό του coupe-SUV σε σχέση με το πιο πρακτικό αδελφό του, δίνοντας του μία πιο ντελικάτη εμφάνιση, για να απευθυνθεί ταυτόχρονα σε μεγαλύτερο μέρος του αγοραστικού κοινού.

Ήπια υβριδικά και ηλεκτρικά χάρη στην πλατφόρμα Smart Car

Αξίζει να σημειωθεί πως το ιταλικό δίδυμο των SUV θα βασιστεί στην πλατφόρμα Smart Car του Ομίλου Stellantis που αποτέλεσε τη βάση και για το Grande Panda, αλλά και για άλλα αυτοκίνητα εταιρειών που ανήκουν στην Stellantis, όπως για παράδειγμα το νέο Citroen C3. Η παρουσία της πλατφόρμας Smart Car πιθανότατα να σημαίνει πως οι εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης των δύο SUV θα χρησιμοποιούν το ήπια υβριδικό τρικύλινδρο κινητήρα βενζίνης 1,2 λίτρων συνδυαστικά με αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων. Τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα θα διαθέτουν τουλάχιστον έναν ηλεκτροκινητήρα 113 ίππων, ωστόσο δε θα αποτελέσει έκπληξη η παρουσία και ισχυρότερων εκδόσεων με δύο ηλεκτροκινητήρες για τετρακίνηση. Στις βασικές τους εκδόσεις τα ηλεκτρικά μοντέλα πιθανότατα θα έχουν μπαταρία 44 kWh, ενώ η αυτονομία τους θα κινείται στο φάσμα των 320 χιλιομέτρων.

Ευρυχωρία και ευελιξία θα χαρακτηρίζουν την καμπίνα

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστές της Fiat θα δώσουν βάση στην ευρυχωρία και την ευελιξία. Εμφανισιακά δε θα αποτελέσει έκπληξη εάν δούμε τα οβάλ στοιχεία που παρουσιάστηκαν μέσω του Grande Panda, όπως και το δίδυμο των οθόνων δηλαδή του ψηφιακού πίνακα οργάνων 10 ιντσών και της οθόνης αφής 10,25 ιντσών. Από κει και πέρα, περιμένουμε πολλούς χώρους αποθήκευσης μικροαντικειμένων και διευρυμένους χώρους για τα πόδια των πίσω επιβατών.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
LINGLONG VS UNIROYAL