Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Ford Mustang GTD έχει 826 άλογα και 900 Nm ροπής

2.891 Επισκέψεις στο άρθρο (16/9/2024)
Η Ford Mustang GTD έχει 826 άλογα και 900 Nm ροπής
5 Φωτογραφίες »

- Μιλάμε για την πιο γρήγορη και η πιο ισχυρή Mustang στην ιστορία.
- Με 826 άλογα και 900 Nm ροπής.
- Θέλει χρόνο κάτω των 7 λεπτών στο Nurburgring.
- Πάνω από 7.500 άνθρωποι θέλουν να την αποκτήσουν.

Η πιο γρήγορη και η πιο ισχυρή Mustang

Πριν από περίπου ένα χρόνο η Ford αποκάλυψε την Mustang GTD, ενώ πριν από λίγους μήνες έγινε γνωστό πως το εν λόγω μοντέλο θα έρθει και στην Ευρώπη. Ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις η αμερικανική μάρκα είχε αφήσει ως εκκρεμότητα να μας ενημερώσει για την ισχύ που θα έχει η ισχυρότερη Mustang την ιστορίας, αναφέροντας απλώς ότι θα διαθέτει πάνω από 800 ίππους. Σήμερα το μυστήριο αυτό παύει να ισχύει!

Με 826 άλογα και 900 Nm ροπής

Όπως γνωστοποίησε επίσημα η Ford, η νέα Mustang GTD είναι η πιο γρήγορη και η πιο ισχυρή Mustang στην ιστορία του μοντέλου. Αυτό συμβαίνει χάρη στον υπερτροφοδοτούμενο με κομπρέσορα V8 κινητήρα 5,2 λίτρων, ο οποίος προσφέρει 826 άλογα και 900 Nm ροπής!!! Μάλιστα, όπως τονίζει η Ford στην ενημέρωσή της, η ιπποδύναμη ανά λίτρο της Mustang GTD είναι μεγαλύτερη από αυτή της Porsche 911 GT3 RS. Σε ότι αφορά την τελική ταχύτητα, η Mustang GTD σταματά στα 325 χλμ./ώρα. Αξίζει να σημειωθεί πως οι μηχανικοί της Ford κατόρθωσαν να ανεβάσουν κατά 100 σ.α.λ την λειτουργία του κινητήρα, με τον κόφτη πλέον να μπαίνει στις 7.650 σ.α.λ.

Θέλει χρόνο κάτω των 7 λεπτών στο Nurburgring

Η Mustang GTD διαθέτει κατανομή βάρους κοντά στο απόλυτο 50:50 , 8άρι αυτόματο κιβώτιο τοποθετημένο στον πίσω άξονα, εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος στο αμάξωμα και όχι πίσω καθίσματα για μείωση βάρους, 20άρες σφυρίλατες ζάντες αλουμινίου (ή προαιρετικά μαγνησίου), κεραμικά φρένα και πολλά ακόμα καλούδια. Μέσω αυτών των χαρακτηριστικών η Ford θέλει με την GTD να ξεπεράσει τους ευρωπαίους κατασκευαστές, στοχεύοντας σε χρόνο κάτω από 7 λεπτά για έναν γύρο στην πίστα του Nurburgring.

Πάνω από 7.500 άνθρωποι θέλουν να την αποκτήσουν

Η Ford δεν έχει ανακοινώσει πόσες μονάδες της Mustang GTD θα κατασκευάσει, αλλά νωρίτερα έχει πει πως περισσότεροι από 7.500 άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση για να αποκτήσουν την κορυφαία  Mustang!

Συνέχεια του άρθρου >>>
FORD
OPEL