Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η GM εντός του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει τη δοκιμή των ελαστικών UPTIS τα οποία θα προσαρμοστούν σε ένα στόλο από Chevrolet Bolt.

Η GM τεστάρει τα ελαστικά χωρίς αέρα (+vid)

3.096 Επισκέψεις στο άρθρο (5/6/2019)

Τα ελαστικά χωρίς αέρα βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό υπό διερεύνηση, όμως μέχρι στιγμή δεν αποτελούν μέρος των επιβατικών αυτοκινήτων. Αυτό σκοπεύει να αλλάξει μέσα στα επόμενα χρόνια η General Motors, η οποία εργάζεται πάνω σε αυτό τον τομέα σε συνεργασία με τη Michelin.

Η GM εντός του 2019 αναμένεται να ξεκινήσει τη δοκιμή των ελαστικών UPTIS (Unique Dust-proof Tire System) τα οποία θα προσαρμοστούν σε  ένα στόλο από Chevrolet Bolt. Οι πραγματικές δοκιμές έχουν αποφασιστεί από τις δύο εταιρείες έτσι ώστε να βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη των συγκεκριμένων ελαστικών, με στόχο της αμερικανικής εταιρείας να είναι η εισαγωγή τους στα επιβατικά οχήματα από το 2024.
 
Τα ελαστικά χωρίς αέρα έχουν πολλά οφέλη, καθώς δεν μπορούν να ξεφουσκώσουν ή να σκάσουν, ενώ οι οδηγοί γλιτώνουν από την έννοια να συμπληρώσουν αέρα ή να αφαιρέσουν αέρα, ανάλογα με το βάρος και την εποχή.
 
Μάλιστα σε ότι αφορά τα ελαστικά UPTIS, υποστηρίζεται πως θα είναι φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς με τη χρήση τους θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των ελαστικών που έχουν υποστεί οποιανδήποτε ζημιά που χρήζει την αντικατάστασή τους, πριν αυτά φτάνουν στο τέλος της ζωής του. Επίσης λέγεται ότι θα εξαλείψουν την ανάγκη για ύπαρξη ελαστικού ως ρεζέρβα, κάτι που θα καταστήσει τα οχήματα πιο ελαφριά και λιγότερο ρυπογόνα αφού θα μειωθεί η κατανάλωση καυσίμου.
 
Τέλος σύμφωνα με ισχυρισμούς της Michelin, περίπου το 20% των ελαστικών καταστρέφονται κάθε χρόνο, λόγω διατρήσεων ή ακανόνιστης φθοράς. Συνολικά, 200 εκατομμύρια ελαστικά αχρηστεύονται ετησίως, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε μεγάλο όγκο αποβλήτων, ο οποίος μπορεί να μειωθεί σημαντικά μέσω της τεχνολογίας χωρία αέρα.
 

TI YOKOHAMA AGORAZO
OPEL