Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Γαλλία έχασε την διαμάχη για τα diesel

2.233 Επισκέψεις στο άρθρο (25/10/2019)

H Eυρωπαϊκή Ένωση κέρδισε την δικαστική της διαμάχη με την Γαλλία αναφορικά με την υψηλή ρύπανση του αέρα σε μια σειρά από γαλλικές πόλεις. Νέα μέτρα κατά των diesel ετοιμάζει η Γαλλία.

Η Γαλλία έχασε την δικαστική διαμάχη με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε σχέση με τις προειδοποιήσεις της Ε.Ε ότι οι μεγάλες πόλεις της Γαλλίας από το Παρίσι έως τη Νίκαια ξεπερνούν τα όρια ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω, κυρίως, την χρήση κινητήρων diesel.

Συγκεκριμένα, οι δικαστές του Δικαστηρίου της Ε.Ε δήλωσαν ότι η Γαλλία "συστηματικά και επίμονα βρισκόταν πάνω από την ετήσια οριακή τιμή για το διοξείδιο του αζώτου από την 1η Ιανουαρίου 2010." Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μήνυσε την Γαλλία, την Γερμανία, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο πέρυσι, λέγοντας ότι δεν κατάφεραν να μείνουν κάτω από τα όρια εκπομπών ρύπων και των σωματιδίων που προκαλούνται κυρίως από την οδική κυκλοφορία, τη βιομηχανία, τη θέρμανση και τη γεωργία.

Η απόφαση αυτή θα μπορούσε να είναι οδηγός σχετικά με το αποτέλεσμα άλλων εκκρεμών υποθέσεων, αλλά και να επικεντρώσει την προσοχή όλων στους κινητήρες ντίζελ. Ακόμα, υπογραμμίζει τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ρύπανσης, την ίδια στιγμή που η ποιότητα του αέρα και η προστασία του κλίματος ανεβαίνουν ψηλά στην ατζέντα της ΕΕ.

Το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Γερμανίας πέρυσι εξέδωσε μια απόφαση-κλειδί που ωθούσε τις πόλεις να απομακρύνουν παλαιότερα οχήματα ντίζελ για να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα.
 

Mercedes
PEUGEOT