Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Βλέπετε το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat 500.

Η Ιταλία «παλεύει» να γίνει συνέταιρος της Stellantis

2.212 Επισκέψεις στο άρθρο (11/6/2021)

Συνεταίροι με την Stellantis αποσκοπεί να γίνει η Ιταλία, επιδιώκοντας τη δημιουργία εντός της γειτονικής χώρας, ενός εργοστασίου κατασκευής μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

«Το `να χέρι νίβει τ` άλλο και τα δυο το πρόσωπο» λέει ο λαός και όπως φαίνεται την φράση αυτή ασπάζεται η κυβέρνηση της γειτονικής Ιταλίας με σκοπό να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση, αλλά έχοντας μαζί της την Stellantis, η οποία προέκυψε πριν από λίγο διάστημα μετά τη συγχώνευση των FCA και PSA.
 
Πως ακριβώς έχουν τα πράγματα. Στο πλαίσιο της μετάβασής της στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Stellantis αναζητά τοποθεσίες στην Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική για την κατασκευή εγκαταστάσεων μπαταριών. Η Ιταλία έχει αναδειχθεί ως κορυφαίος διεκδικητής, αφού με τη σειρά της αναζητά τον τρόπο να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση.
 
Σήμερα, το Reuters επικαλείται πηγές, οι οποίες αναφέρουν πως η κυβέρνηση της Ιταλίας επιδιώκει να συγκεντρώσει 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την κατασκευή εργοστασίου ηλεκτρικών μπαταριών αυτοκινήτου, έχοντας ωστόσο ως συνέταιρο τη Stellantis. Συγκεκριμένα στο ρεπορτάζ υπογραμμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει προϋπολογισμό 600 εκατομμυρίων ευρώ σε δημόσια κεφάλαια για το έργο και είναι έτοιμη να δημιουργήσει μια εταιρική σχέση δημόσιου-ιδιωτικού τομέα με σημαντικό μερίδιο να κατέχει η Stellantis, χωρίς όμως να αναφέρονται συγκεκριμένα ποσοστά επί του παρόντος.
 
Πέντε συναντήσεις μεταξύ του ανώτατου διευθυντή της Stellantis και του υπουργού Ενεργειακής Μετάβασης, Roberto Cingolani σύμφωνα με πληροφορίες έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες. Παράλληλα η ACC, μια κοινοπραξία μπαταριών που ιδρύθηκε από την PSA, (μία από τις δύο ιδρυτικές οντότητες της Stellantis), συμπεριλήφθηκε επίσης στις συναντήσεις.
 
Η Stellantis ετοιμάζεται ήδη να δημιουργήσει δύο αντίστοιχα εργοστάσια στη Γερμανία και τη Γαλλία, ενώ άλλα μέλη της ΕΕ, όπως η Ισπανία, ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε αυτά, προσπαθώντας να μπουν σφήνα στην Ιταλία που φαίνεται πως προηγείται στην κούρσα.

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το >>
Ακολούθησε μας στο Facebook >>

Mercedes
ODIGOS AGORAS LINGLONG