Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
H LG «δείχνει» την καινοτομία με νέες οθόνες για αυτοκίνητα

H LG «δείχνει» την καινοτομία με νέες οθόνες για αυτοκίνητα

1.329 Επισκέψεις στο άρθρο (2/1/2024)

- Οθόνη που δεν θα αποσπά την προσοχή του οδηγού
- Νέες Ultra-HD και OLED οθόνες για αυτοκίνητα
- Ετοιμάζει επίσης Heads-Up τρισδιάστατη οθόνη

Οθόνη που δεν θα αποσπά την προσοχή του οδηγού

Νέα καινοτομία θα παρουσιάσει η LG στην επερχόμενη έκθεση CES, που θα λάβει χώρα στο Las Vegas στις 9 Ιανουαρίου. Μιλάμε για μια οθόνη νέας γενιάς που θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία ελέγχου γωνίας θέασης». Θα μπορεί δηλαδή να αποτρέπει την απόσπαση προσοχής του οδηγού σε περίπτωση που ο συνοδηγός παρακολουθεί κάτι στην οθόνη.   

Παρόμοια τεχνολογία είχε εισάγει η Land Rover για το Range Rover L322. Η οθόνη άλλαζε αυτό που έβλεπε ο οδηγός και ο συνοδηγός, παρά το γεγονός ότι και οι δύο κοιτούσαν την ίδια οθόνη.

Νέες Ultra-HD και OLED οθόνες για αυτοκίνητα

Η LG αναμένεται να παρουσιάσει και άλλες οθόνες που θα «γεμίσουν τα ταμπλό» των νέων αυτοκινητιστικών μοντέλων. Θέλουν να εισάγουν οθόνες ultra-HD, OLED μπροστά απ΄τον οδηγό και συνοδηγό (όπως στο Mercedes-Benz EQS) και οθόνες για τους πίσω επιβάτες που θα ξεδιπλώνονται από την οροφή.

Ετοιμάζει επίσης Heads-Up τρισδιάστατη οθόνη

Η LG πρόκειται επίσης να παρουσιάσει μια νέα Heads-Up οθόνη που μαζί με τον πίνακα οργάνων θα χρησιμοποιεί τεχνολογία 3D για να βελτιώσει την ορατότητα του οδηγού. Οι οθόνες θα χρησιμοποιούν μια ποικιλία νέων τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένης της P-OLED, η οποία προσθέτει μια πλαστική επένδυση για να επιτρέψει στην οθόνη να ακλουθεί την καμπυλότητα του ταμπλό ενός αυτοκινήτου. Μια λειτουργία που σύμφωνα με την LG δεν μπορεί να αναπαραχθεί από άλλη εταιρία στην αγορά.

Mercedes
VITO POSO KALO EINAI