H Lada αναβαθμίζει το Niva επαναφέροντας τα... ABS και ESP!
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

H Lada αναβαθμίζει το Niva επαναφέροντας τα... ABS και ESP!

5.276 Επισκέψεις στο άρθρο (4/12/2023)

- Αναβάθμιση για το ιστορικό Niva.
- To ΑΒS και το ESP επιστρέφουν στον εξοπλισμό.
- Νέος κινητήρας συμμορφωμένος με το... Euro 5.
- Από 9.380 ευρώ το κόστος απόκτησης.

Αναβάθμιση για το ιστορικό Niva

Η Lada προχώρησε στην αναβάθμιση του Niva, το οποίο έχει συμπληρώσει 47 χρόνια ζωής και συνεχίζει να προσφέρεται στην αγορά της Ρωσίας. Όπως ανακοινώθηκε, το αναβαθμισμένο μοντέλο αποκτά και πάλι συστήματα όπως το ABS και το ESP που τα είχε χάσει, αλλά και ένα νέο κινητήρα, ο οποίος πληροί τα πρότυπα του Euro 5!

To ΑΒS και το ESP επιστρέφουν στον εξοπλισμό

Για όσους δε θυμούνται, η απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία είχε τεράστιο αντίκτυπο στην αλυσίδα εφοδιασμού, αναγκάζοντας την παραγωγή να σταματήσει για αρκετούς μήνες. Όταν η συναρμολόγηση ξανάρχισε στα μέσα του 2022, το Niva κατασκευάστηκε χωρίς βασικά στοιχεία όπως αερόσακοι, ABS και άλλα βασικά χαρακτηριστικά, τα οποία επιστρέφουν. Ένα από αυτά είναι το ABS που είναι και πάλι διαθέσιμο τόσο για το κλασικό Niva Legend όσο και για το Niva Travel, ενώ το ESP επίσης αργότερα αυτόν τον μήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως στο κορυφαίο επίπεδο εξοπλισμού, το Niva Travel εξοπλίζεται με συστήματα όπως cruise control και υπολογιστή ταξιδιού.

Νέος κινητήρας συμμορφωμένος με το... Euro 5

Το σύντομο δελτίο τύπου που δημοσίευσε η AvtoVAZ αναφέρει επίσης ότι το Niva αποκτά επίσης έναν ενημερωμένο κινητήρα που πληροί πλέον τους κανονισμούς Euro 5. Το πρότυπο υπάρχει από το 2009, επομένως είναι εξαιρετικά ξεπερασμένο. Στην Ευρώπη θυμίζουμε πως από το 2014 εφαρμόζεται στο Euro 6, ενώ το Euro 7 θα ακολουθήσει γύρω στο 2025. Μέχρι σήμερα το Niva εξοπλίζονταν από έναν κινητήρα που πληρούσε το πρότυπο Euro 2, το οποίο εισήχθη το 1996.

Από 9.380 ευρώ το κόστος απόκτησης

Η παραγωγή και των δύο μοντέλων με τις ενημερώσεις για το 2024 έχει ήδη ξεκινήσει. Το Niva Legend έχει αρχική τιμή στα 927.500 ρούβλια (δηλαδή περίπου 9.380 ευρώ), ενώ το Niva Travel κοστίζει από 1.215.000 ρούβλια δηλαδή περίπου 12.272 ευρώ.

SPRING CHECK MERCEDES
skoda