Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

H εικόνα δείχνει το προφίλ του αυτοκινήτου αλλά και τη σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί η οροφή.

Η Mercedes αποκάλυψε το προφίλ της EQS

1.713 Επισκέψεις στο άρθρο (4/3/2021)

Η παγκόσμια πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ηλεκτρικής Mercedes EQS πλησιάζει και η γερμανική εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα μία teaser εικόνα της ηλεκτρικής ναυαρχίδας.


Δεν έχουν περάσει πολλές ώρες από τη στιγμή που η Mercedes έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο προσφέροντας μία πρώτη ματιά στην καμπίνα της EQS και στις λειτουργίες του συστήματος infotainment, MBUX Hyperscreen και σήμερα η γερμανική μάρκα προσχώρησε στο επόμενο βήμα. Μέσω του επίσημου λογαριασμού της στο Facebook ανήρτησε ένα νέο teaser, αυτή τη φορά εικόνα που δείχνει το προφίλ του αυτοκινήτου.
 
Λόγω του ότι δεν επιθυμεί να αποκαλύψει πολλά χαρακτηριστικά από την εμφάνιση της EQS η εικόνα είναι αρκετά σκοτεινή. Φαίνονται ωστόσο πως οι λαβές των θυρών είναι κρυφές, με αποτελέσματα να δημιουργούν πιο λεία επιφάνεια στο πλάι που συμβάλει στην αύξηση της αεροδυναμικής και κατ` επέκταση της αυτονομίας. Για τον ίδιο σκοπό φαίνεται πως η Mercedes έχει τοποθετήσει τους καθρέφτες ελαφρώς χαμηλότερα στις πόρτες και όχι στη βάση των μπροστά κολόνων όπου βρίσκονται συνήθως, ενώ ο συνολικός σχεδιασμός όπως παρουσιάζεται στην εικόνα που έχουμε διαθέσιμη αποδεικνύει πως έχει ολοκληρωθεί με γνώμονα την όσο το δυνατόν καλύτερη αεροδυναμική του μοντέλου.
 
Θυμίζουμε πως στελέχη της μάρκας έχουν επιβεβαιώσει εδώ και αρκετό καιρό πως η αυτονομία της αμιγώς ηλεκτρικής EQS θα ανέρχεται στα 700 χιλιόμετρα, ενώ το πρωτότυπο στο οποίο βασίζεται (Vision EQS) διέθετε δυνατότητα γρήγορης φόρτισης στα 350 kW για πλήρωση της μπαταρίας έως το 80% σε λιγότερο από 20 λεπτά.  
 
Όπως προαναφέραμε το ντεμπούτο της EQS αναμένεται σύντομα, όμως την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο δεν έχει υπάρξει η ανακοίνωση συγκεκριμένης ημερομηνίας. Η Mercedes σκοπεύει να ξεκινήσει την παραγωγή το πρώτο εξάμηνο του έτους στο εργοστάσιο Factory 56.

FORD
FALKEN ZIEX ZE 320 TEST