Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
4 φωτογραφίες »

Η Mercedes-AMG GT 73.

Η Mercedes έδειξε την AMG GT 73

2.062 Επισκέψεις στο άρθρο (3/3/2021)

Η Mercedes-AMG GT 73 αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της κάποια στιγμή, ωστόσο μέχρι η γερμανική φίρμα να κάνει πράξη την επίσημη πρεμιέρα του μοντέλου προχώρησε στη δημοσίευση κάποιων teaser εικόνων.


Μόλις χθες σας ενημερώσαμε για την παρουσίαση του μονοθεσίου της Mercedes για τη νέα σεζόν στη Formula 1 και η γερμανική φίρμα βρήκε την ευκαιρία δίπλα στο αγωνιστικό αυτοκίνητο να βάλει το hypercar One, αλλά και την πανίσχυρη AMG GT 73 προκειμένου να ενημερώσει για τους στενότερους δεσμούς  που υπάρχουν μεταξύ της Mercedes-AMG και της ομάδας Mercedes-AMG Petronas F1.
 
Βλέποντας λοιπόν το μοντέλο παρατηρούμε πως το στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει νέος κεντρικός αεραγωγός, ενώ οι δύο αεραγωγοί στα πλάγια φέρουν πλέον διαγώνιες «ράγες» αντί για οριζόντιες. Συνεχίζοντας στο πλάι φαίνεται πως το μοντέλο έχει αποκτήσει καινούργιες ζάντες αλουμινίου, ενώ χαρακτηριστικό στο προφίλ του μοντέλου είναι το σήμα «V8 Biturbo E Performance» που αντικαθιστά το συνηθισμένο «V8 Biturbo 4Matic +» που είχαμε δει στην GT 63.
 
Η Mercedes δεν προχώρησε σε περεταίρω αποκαλύψεις για το σύστημα κίνησης, αναμένεται όμως πως θα εξοπλίζεται από ένα Plug-In υβριδικό σύστημα που θα συνδυάζει  τον V8 twin-turbo κινητήρα 4,0 λίτρων της φίρμας με ένα ηλεκτρικό μοτέρ που θα είναι τοποθετημένο στον πίσω άξονα και συνολικά θα προσφέρει ισχύ περίπου στα 800 άλογα.
 
Ταυτόχρονα με τη δημοσίευση των εικόνων, ο πρόεδρος της Mercedes-AMG Philipp Schiemer πρόσθεσε με δηλώσεις του πως το σήμα «E Performance» θα χαρακτηρίζει την προώθηση μιας ισχυρής και αποτελεσματικής υβριδικής τεχνολογίας της εταιρείας για τα μελλοντικά μοντέλα.   

ford
LINGLONG SPORT MASTER 5 PRAGMATA