Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Nissan θέλει να φέρει πίσω το Silvia!

 Σχολιάστε 
4.578 Επισκέψεις στο άρθρο (23/7/2024)
Η Nissan θέλει να φέρει πίσω το Silvia!
3 Φωτογραφίες »

- Θα μπει ανάμεσα στο Z και το GT-R.
- Περισσότερα από 420 άλογα.
- Σκοπός είναι να πωληθεί σε παγκόσμια κλίμακα.
- Ίσως πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο.

Θα μπει ανάμεσα στο Z και το GT-R

Τις σκέψεις που υπάρχουν εντός των τειχών της Nissan για την επιστροφή του Silvia, γνωστοποίησε με δηλώσεις του στο Top Gear ο αντιπρόεδρος της μάρκας για την παγκόσμια στρατηγική προϊόντων, Ivan Espinosa. Οι άνθρωποι της ιαπωνικής φίρμας θέλουν να επαναφέρουν το Nissan Silvia στην γκάμα, προκειμένου να το τοποθετήσουν μεταξύ του Z και του GT-R!

Περισσότερα από 420 άλογα

Ο Ivan Espinosa δεν μπήκε σε λεπτομέρειες, ωστόσο σημείωσε πως η Nissan θέλει να προσφέρει ένα «σπορ μοντέλο με ισχύ στη σωστή τιμή που οι αγοραστές θα βρίσκουν ελκυστική». Δεν μπήκε σε περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο αυτό σημαίνει πως η ισχύς του θα κυμαίνεται ανάμεσα στους 420 ίππους του Nissan Z και τους 560 ίππους του GT-R.

Σκοπός είναι να πωληθεί σε παγκόσμια κλίμακα

Για να περάσει από την σκέψη στην πράξη η επιστροφή του Silvia, θα πρέπει η Nissan να δημιουργήσει ένα πλάνο όπου η ανάπτυξη, η εξέλιξη και η παραγωγή του μοντέλου θα είναι βιώσιμη. Ο Espinosa είπε ότι ο μόνος τρόπος με τον οποίο θα μπορούσε να συμβεί αυτό είναι εάν το Silvia γίνει ένα παγκόσμιο μοντέλο για να πουλήσει μεγάλο όγκο μονάδων και να καλυφθεί το ποσό της επένδυσης. Ένας ακόμα τρόπο είναι και η συνεργασία με κάποια άλλη μάρκα, ωστόσο το στέλεχος της Nissan δεν ανέφερε κάτι τέτοιο!

Ίσως θα πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο

Ακόμα και αν το Nissan Silvia επιστρέψει, το πιθανότερο είναι πως θα πρόκειται για ηλεκτρικό μοντέλο. Νωρίτερα φέτος, η Nissan αποκάλυψε ότι δεν ξοδεύει πια χρήματα για την ανάπτυξη κινητήρων εσωτερικής καύσης, οπότε οι πιθανότητες να δούμε κάτω από το καπό έναν κινητήρα βενζίνης μάλλον είναι λιγοστές.

Ανεξάρτητα από το σύστημα κίνησης που θα έχει ή το σχήμα του αμαξώματος, μεταξύ των δηλώσεών του, ο Ivan Espinosa αποκάλεσε την αναβίωση του Silvia μία παρατραβηγμένη ιδέα προς το παρόν, αλλά θα προσπαθήσει να την πραγματοποιήσει. 

Toyota
Hyundai