Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Singer σταματά την παραγωγή της κλασικής Porsche 911
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Singer σταματά την παραγωγή της κλασικής Porsche 911

2.825 Επισκέψεις στο άρθρο (1/8/2022)

Τέλος οι παραγγελίες για ανακατασκευασμένες Porsche 911 της γενιάς 964 από την αμερικάνικη Singer. Ένας από τους λόγους είναι για να κρατήσουν την αξία τους τα 450 μοντέλα που έχουν φτιάξει έως τώρα. Αλλά υπάρχει και νέο project στα σκαριά!

Το νέο project ακούει στο όνομα Singer Turbo

Αν έπρεπε να σκεφτούμε ένα τέλειο δείγμα της φιλοσοφίας του Restomod, τότε αν όχι η πρώτη μας σκέψη, τότε σίγουρα στις πρώτες 3 θα ήταν η Porsche 911 series 964 της SVD (Singer Vehicle Design).

Μιλάμε για ένα αυτοκίνητο που έχει ανακατασκευαστεί εξ`ολοκλήρου, με ειδικά κατασκευασμένα καλούδια από τους κορυφαίους κατασκευαστές στο είδος τους. Από φρένα Brembo, τιμόνι Momo, ζάντες BBS, αεροδυναμικές βελτιώσεις σε όλο το αμάξωμα, ομολογκαρισμένο rollcage κρυμμένο επιμελώς έως ένα σαλόνι σκέτο ποίημα. Η λίστα προφανώς είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά σίγουρα πήρατε μια ιδέα γιατί η αξία του ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες ευρώ.

Ο επικεφαλής λοιπόν της Signer, Rob Dickinson, σε πρόσφατη συνέντευξη έκανε γνωστό ότι οι παραγγελίες για μια restomoded 964 μετά από 12 χρόνια δημιουργίας έχουν πλέον σταματήσει. Σύμφωνα με τον ίδιο η παραγωγή έφτασε τις 450 μονάδες, νούμερο που ούτε οι ίδιοι δεν περίμεναν και πλέον θεωρούν σωστό να σταματήσουν με αυτό το μοντέλο, σεβόμενοι την αξία των αυτοκινήτων που έχουν δημιουργήσει ως τώρα.

Επόμενος στόχος της εταιρείας με έδρα το Los Angeles, είναι η εξέλιξη της Singer Turbo. Σε αυτή την περίπτωση ο 4λιτρος αερόψυκτος ατμοσφαιρικός flat 6 κινητήρας που χρησιμοποιούσε η εταιρεία (εξελιγμένος αρχικά από την Cosworth και μετέπειτα από την ίδια την Porsche σύμφωνα με τις απαιτήσεις της SVD θα μας χαιρετήσει, τουλάχιστον όπως τον γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Σε κάθε περίπτωση έχουμε πολλά να ακόμα να δούμε από την εταιρεία του Dickinson, που στο παρελθόν ήταν τραγουδιστής και κιθαρίστας της Rock μπάντας Catherine Wheel, οπότε έχει το rock n roll στις φλέβες του και στόχος να το περνά και στα οχήματά του.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

CORAL GAS NIKHTHS OIKONOMIAS
EURONCAP MAXUS