Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Skoda έκανε το Kodiaq «αστακό» που αντέχει σφαίρες και χειροβομβίδες

1.780 Επισκέψεις στο άρθρο (26/9/2024)
Η Skoda έκανε το Kodiaq «αστακό» που αντέχει σφαίρες και χειροβομβίδες
3 Φωτογραφίες »

- Αφορά το Kodiaq της πρώτης γενιάς και όχι το νέο μοντέλο.
- Έξτρα θωράκιση στο αμάξωμα, αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδικό infotainment.
- Τα λάστιχα δε φεύγουν από τις ζάντες ακόμα και αν σκάσουν.
- Δέχτηκε πάνω από 200 σφαίρες για να αποδείξει ότι αντέχει.

Το οικογενειακό SUV έγινε «αστακός»

Η Skoda προχώρησε στα αποκαλυπτήρια μίας θωρακισμένης έκδοσης του Kodiaq πρώτης γενιάς. Το τσεχικό SUV διαμορφώθηκε σε... αστακό με τη συμβολή της Skoda του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και την συνδρομή της εταιρείας ασφαλείας UTAC Special Vehicles. Οι τροποποιήσεις που έλαβαν χώρα είναι πολλές και όπως επισημαίνει η μάρκα, πλέον το μοντέλο της είναι ικανό να αντέξει σε σφαίρες και χειροβομβίδες.

Αφορά το Kodiaq της πρώτης γενιάς και όχι το νέο μοντέλο

Όπως προαναφέραμε το θωρακισμένο Kodiaq πρόκειται για ένα ανανεωμένο μοντέλο της πρώτης γενιάς και όχι το ολοκαίνουργιο Kodiaq που έκανε το ντεμπούτο του πέρυσι. Τα νέα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το τυπικό μοντέλο ξεκινούν από το μπροστινό μέρος, όπου πλέον έχουν εγκατασταθεί LED φώτα στη μάσκα, στον προφυλακτήρα, αλλά και στην πόρτα του χώρου αποσκευών, στο πίσω μέρος, τα οποία και το ξεχωρίζουν από τις απλές εκδόσεις.

Έξτρα θωράκιση στο αμάξωμα, αλεξίσφαιρα τζάμια και ειδικό infotainment

Το θωρακισμένο Kodiaq έχει εξοπλιστεί φυσικά με τζάμια που δεν μπορούν να διαπεράσουν σφαίρες, ενώ έξτρα ενίσχυση με επιπλέον σιδερένια θωράκιση υπάρχει και στο αμάξωμα, κυρίως στο σημείο όπου περικλείεται η καμπίνα. Έχοντας μπει στο εσωτερικό, να πούμε πως η οθόνη αφής του infotainment 8 ιντσών έχει μετατραπεί σε «κόμβο επικοινωνίας» με GPS, ενώ υπάρχουν και ειδικά χειριστήρια για τα φώτα έκτακτης ανάγκης και τη σειρήνα.

Τα λάστιχα δε φεύγουν από τις ζάντες ακόμα και αν σκάσουν

Οι μηχανικοί της Skoda πρόσθεσαν αναβαθμισμένες αναρτήσεις και φρένα, αφού το Skoda Kodiaq Armored έχει μεγαλύτερο βάρος από τις υπόλοιπες οδικές εκδόσεις. Επίσης, όλοι οι τροχοί είναι εξοπλισμένοι με σύστημα συγκράτησης ελαστικών που εμποδίζει το ελαστικό να φύγει από τη ζάντα ακόμα και όταν ξεφουσκώσει πλήρως.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Autotriti.gr
5 PRAGMATA LINGLONG