ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Stellantis θα ενισχύσει τη γαλλική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Η Stellantis θα ενισχύσει τη γαλλική παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

1.202 Επισκέψεις στο άρθρο (18/10/2022)

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, έξι νέα μοντέλα θα παράγονται στα γαλλικά εργοστάσια. Στο πλευρό της η γαλλική κυβέρνηση που επιδιώκει την αύξηση παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

3 μοντέλα της Peugeot και ένα της Citroen θα παράγονται στην Γαλλία

Η Stellantis θα διπλασιάσει την παραγωγή των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων που κατασκευάζονται στη Γαλλία. Αυτό δήλωσε ο CEO της εταιρείας Carlos Tavares στα πλαίσια της επίσκεψης του στην έκθεση αυτοκινήτου του Παρισιού. Συγκριμένα η αύξηση αυτή θα αφορά την παραγωγή του  e-308, των καινούριων 3008 και 5008 και ενός μοντέλου SUV της Citroen, το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Σύμμαχος η γαλλική κυβέρνηση

Ο Tavares επισκέφτηκε τα περίπτερα των Jeep, Peugeot και DS μαζί με τον Πρόεδρο Emmanuel Macron της Γαλλίας, ο οποίος έχει θέσει ως προτεραιότητα την αύξηση των πωλήσεων και των υποδομών ηλεκτρικών οχημάτων, ενώ έχει εξαγγείλει ότι η Γαλλία θα αυξήσει τα κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων από οικογένειες με χαμηλότερο εισόδημα.

Σε ποια εργοστάσια θα μοιραστεί η παραγωγή;

Η Mulhouse, στην ανατολική Γαλλία, θα κατασκευάσει το e-308 σε εκδόσεις hatchback και station wagon, όπως επίσης και το e-408 fastback coupe, ξεκινώντας από το 2023. Το εργοστάσιο κατασκευάζει ήδη plug-in υβριδικά μοντέλα των Peugeot και DS.

Το ιστορικό εργοστάσιο της Sochaux θα κατασκευάσει το μελλοντικό πλήρως ηλεκτρικό Peugeot 3008 compact SUV και το νέο 5008, το μεσαίου μεγέθους SUV. Τα δύο αυτά μοντέλα θα είναι τα πρώτα που θα βασίζονται στην νέα πλατφόρμα STLA Medium.

Η Rennes, στη δυτική Γαλλία, θα κατασκευάσει ένα νέο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο SUV Citroen.

 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
moto