Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η Toyota GR Supra που ντριφτάρει μόνη της! (+video)

1.969 Επισκέψεις στο άρθρο (19/1/2021)

H Toyota και το πανεπιστήμιο του Stanford ανέπτυξαν ένα σύστημα που μπορεί να κάνει την Supra να ντριφτάρει μόνη της, χωρίς καμιά παρέμβαση του οδηγού. Δείτε το video.


Το Ινστιτούτο Έρευνας της Toyota συνεργάστηκε με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ για τη ανάπτυξη τεχνολογιών που βοηθούν στην πρόληψη ατυχημάτων. Μέρος αυτής της τεχνολογίας είναι ο προηγμένος ελιγμός ενός οχήματος χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, και προφανώς, με λίγες τροποποιήσεις στο λογισμικό, ήταν πολύ εύκολο για τις δύο ομάδες να κάνουν μια Supra να ντριφτάρει επ αόριστον υπό τον έλεγχο ενός υπολογιστή.

Η Toyota συνεργάζεται μακροχρόνια με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα ελέγχου που θα μπορεί να έχει τις ικανότητες ενός επαγγελματία οδηγού. Η θεωρία είναι ότι, εάν δημιουργηθεί ένα σύστημα που θα μπορεί να ελέγχει το αυτοκίνητο στη εντέλεια και παράλληλα δρα σε ταχύτητες ενός υπερυπολογιστή, μπορούν να αποφευχθούν πολλά τροχαία ατυχήματα.

«Από το 2008, το εργαστήριό μας έχει εμπνευστεί από τους οδηγούς αγώνων για τον σχεδιασμό αλγορίθμων που επιτρέπουν στα αυτόνομα οχήματα να αντιμετωπίζουν τις πιο δύσκολες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο καθηγητής Chris Gerdes του Εργαστηρίου Δυναμικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ. «Μέσω αυτής της έρευνας, έχουμε την ευκαιρία να αναπτύξουμε μια τεχνολογία που θα σώζει ζωές στον δρόμο».

Η Toyota και το Stanford σκοπεύουν να καταστρέψουν πολλά ελαστικά για την ανάπτυξη αυτού του συστήματος ασφαλείας, αλλά να αποκτήσουν πολύτιμα δεδομένα και νέες πληροφορίες γύρω από τα αυτόνομα οχήματα.
 

Hyundai
PEUGEOT