Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Φουντώνουν οι φήμες πως η Toyota επιστρέφει στην Formula 1

3.439 Επισκέψεις στο άρθρο (10/7/2024)
Φουντώνουν οι φήμες πως η Toyota επιστρέφει στην Formula 1
2 Φωτογραφίες »

- Η Toyota βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Haas για πιθανή συνεργασία
- Από το 2025 θα κατασκευάζουν μαζί μέρη του μονοθεσίου
- Από το 2026 θα βοηθήσει την Haas στον σχεδιασμό του μονοθεσίου
- Δεν είναι απίθανο να γίνει στο κοντινό μέλλον και προμηθευτής κινητήρων

Η Toyota βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Haas για πιθανή συνεργασία

Η Toyota μετά από 15 χρόνια απουσίας από τα σαλόνια της Formula 1, στοχεύει ξανά στην επιστροφή της μετά την τεράστια επιτυχία που γνωρίζει το σπορ τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως. Μάλιστα, ήδη υπάρχουν φήμες περί συζητήσεων με την Haas για πιθανή συνεργασία μεταξύ των δύο, από το 2025 και μετά. Η αμερικάνικη εταιρεία, διανύει μια από τις καλύτερες σεζόν στην οκτάχρονη ιστορία της στο σπορ και σκοπεύει να φτάσει ακόμη πιο ψηλά.

Από το 2025 θα κατασκευάζουν μαζί μέρη του μονοθεσίου

Παρά το γεγονός, ότι αρχικά, η συνεργασία θα είναι μόνο χορηγική όπως αυτή της Sauber με την Alfa Romeo, κυκλοφορούν φήμες ότι από το 2025 και μετά, οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν από κοινού κάποια από τα μέρη του μονοθεσίου. Μάλιστα, όλα αυτά χωρίς η αμερικάνικη ομάδα της F1 να διακινδυνεύσει τη συνεργασία της με τη Dallara, αφού θα συμμετέχει και αυτή στη νέα αυτή συνεργασία.

Από το 2026 θα βοηθήσει την Haas στον σχεδιασμό του μονοθεσίου

Περαιτέρω πληροφορίες αναφέρουν, ότι από το 2026 και μετά η Toyota θα συμμετέχει και στον σχεδασμό του μονοθεσίου της Haas, ενώ στα πλαίσια της συνεργασίας τους, η Toyota θα επιτρέψει στην Haas να χρησιμοποιήσει το τούνελ αεροδυναμικής που έχει στη Κολωνία για τεστ. Η Haas δεν θα είναι η μόνη ομάδα που θα δουλεύει εκεί, αφού και η Andretti στα πλαίσια της προσπάθειας που κάνει να συμμετάσχει στην F1, χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη αεροδυναμική σήραγγα.

Δεν είναι απίθανο να γίνει στο κοντινό μέλλον και προμηθευτής κινητήρων

Με την επιστροφή της Toyota στην F1 με τη μορφή μιας τέτοιας συνεργασίας, δεν θα είναι καθόλου περίεργο να δούμε τον ιαπωνικό κολοσσό να επιστρέψει και στην παραγωγή κινητήρων.

Mercedes
EPEKTASI EGGYHSHS