ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
Η Toyota κατοχύρωσε το λογότυπο GR GT και... άναψε φωτιές!
4 Φωτογραφίες »

Η Toyota κατοχύρωσε το λογότυπο GR GT και... άναψε φωτιές!

2.883 Επισκέψεις στο άρθρο (24/1/2024)

- Φημολογία για νέο υπεραυτοκίνητο από την Toyota με 1.000 ίππους.
- Ίσως να αφορά το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας.
- Στις 19 Ιανουαρίου έγινε η αίτηση κατοχύρωσης.

GR GT αλλά τι;

Η Toyota κατοχύρωσε το λογότυπο GR GT, ονομασία που από μονή της υποδηλώνει πως η ιαπωνική μάρκα έχει στις σκέψεις της να παρουσιάσει κάποιο συναρπαστικό αυτοκίνητο. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες, ωστόσο μία από τις πολλές φημολογίες που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, δεν αποκλείεται να κρύβει τη λύση του... μυστηρίου.

Φημολογία για νέο υπεραυτοκίνητο από την Toyota με 1.000 ίππους

Το γεγονός πως το λογότυπο συνδυάζει το σπορ τμήμα GR της μάρκας, με πιθανώς τα δύο πιο δημοφιλή γράμματα για σπορ αυτοκίνητα GT, έχει φουντώσει τη  φημολογία πως η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει ένα αποκλειστικό σπορ υπεραυτοκίνητο. Μάλιστα, πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η Toyota δεν αποκλείεται να βασίσει το νέο της μοντέλο στο πρωτότυπο Super Sport του 2018, το οποίο προοριζόταν ως ένα υβριδικό αυτοκίνητο 1.000 ίππων για το δρόμο, ωστόσο αυτό δε συνέβη ποτέ.

Ίσως να αφορά το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο της μάρκας

Από κει και πέρα, υπάρχει το σενάριο που θέλει την Toyota να προορίζει το GR GT για ένα επερχόμενο αγωνιστικό αυτοκίνητο. Μάλιστα, πέρυσι, ο διευθυντής της ομάδας της Toyota στο WEC, Rob Leupen, είπε ότι το αγωνιστικό GR GT3 θα αγωνίζεται στο WEC στην Ευρώπη από το 2026. Οπότε δεν αποκλείεται το λογότυπο να αφορά το αγωνιστικό μοντέλο. Τέλος, ένα ακόμη σενάριο που κυκλοφορεί, αλλά δεν φαίνεται πως συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, είναι πως το λογότυπο αφορά κάποιο εικονικό αυτοκίνητο που θα δημιουργηθεί για βιντεοπαιχνίδια. Δε θα πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως η Toyota είναι ένας πολύ ενεργός συνεργάτης στον διαδικτυακό κόσμο των αγώνων Gran Turismo.

Στις 19 Ιανουαρίου έγινε η αίτηση κατοχύρωσης

Το λογότυπο GR GT κατατέθηκε για κατοχύρωση από την Toyota στις 19 Ιανουαρίου, οπότε είναι σχετικά νωρίς για να υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται το προσεχές διάστημα να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για το τι κρύβεται πίσω από την κίνηση αυτή της ιαπωνικής μάρκας! Μείνετε συντονισμένοι!        

Mercedes
JEEP