Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η Xiaomi «καταργεί» τους ανθρώπους από το εργοστάσιό της

2.597 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2024)
Η Xiaomi «καταργεί» τους ανθρώπους από το εργοστάσιό της

- Εκεί παράγεται το δημοφιλές SU7
- Η μόνη ανθρώπινη παρέμβαση γίνεται στην τοποθέτηση του σήματος στο καπό
- Το μέλλον στην παραγωγή αυτοκινήτων δεν εμπεριέχει την ανθρώπινη παρουσία

Εκεί παράγεται το δημοφιλές SU7

Το Χiaomi SU7 βγήκε στην αγορά της Κίνας στα τέλη του περασμένου μήνα. Τα νούμερα παραγωγής ...ζαλίζουν, καθώς η Xiaomi υποστηρίζει ότι παράγεται ένα αυτοκίνητο ανά 76 δευτερόλεπτα. Η δημοφιλία του ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς ξεπέρασε τις 90.000 παραγγελίες σε λιγότερο από 24 ώρες, δημιουργώντας «ουρά αναμονής» μέχρι το 2025! Όση εντύπωση προκαλεί η εντυπωσιακή ζήτηση για το SU7, άλλη τόση προκαλεί το εργοστάσιο στο οποίο παράγεται το συγκεκριμένο μοντέλο. Σε βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε προ ημερών στo διαδίκτυο, είδαμε μια πολύ τρανταχτή απουσία. Αυτή των ανθρώπων.

Η μόνη ανθρώπινη παρέμβαση γίνεται στην τοποθέτηση του σήματος στο καπό

Σε ένα περιβάλλον το οποίο θυμίζει κάτι από... Terminator, το βίντεο ξεκινάει με ένα εξωτερικό πλάνο και στην συνέχεια βλέπουμε το εσωτερικό του εργοστασίου και την γραμμή παραγωγής. Έπειτα και με διάρκεια ανώτερη του ενός λεπτού, το βίντεο προχωράει στην παρουσίαση διαφόρων εικόνων από τη διαδικασία της κατασκευής των οχημάτων, μέχρι να κάνει την μια πρώτη εμφάνιση ένα ανθρώπινο άκρο, υποδηλώνοντας τον έλεγχο της παραγωγής. Το αστείο της υπόθεσης είναι πως ενώ βλέπουμε –σχεδόν- όλες τις εργασίες να εκτελούνται από μηχανές, η τοποθέτηση του εμβλήματος της Xiaomi στην μύτη του καπό ολοκληρώνεται από ανθρώπινο χέρι.

Το μέλλον στην παραγωγή αυτοκινήτων δεν εμπεριέχει την ανθρώπινη παρουσία

Αναμφισβήτητα, η εντυπωσιακή παρουσίαση της γραμμής παραγωγής του SU7, έφερε στην επιφάνεια μια πραγματικότητα. Αυτή της έλλειψης ανθρώπινου δυναμικού και αντικατάστασης αυτού, από εντυπωσιακά μηχανικά συστήματα παραγωγής. Εικόνες που όπως προαναφέραμε, θυμίζουν ταινία επιστημονικής φαντασίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινές.

HUYNDAI
ΜΟΤΟ