2 φωτογραφίες »

Η «φωλιά» των CUPRA (+video)

2.259 Επισκέψεις στο άρθρο (30/7/2020)

Η υψηλών επιδόσεων γκάμα της CUPRA, μαζί για πρώτη φορά. Μάθετε ποια μοντέλα την απαρτίζουν, αλλά και πότε θα ξεκινήσουν τα πλάνα της φίρμας προς τον εξηλεκτρισμό.

Από το λανσάρισμα της ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, η CUPRA έχει δημιουργήσει μία  γκάμα μοντέλων υψηλών επιδόσεων με βάση τη σύγχρονη σχεδίαση και την σπoρ απόδοση. Τα μέλη αυτής είναι τα CUPRA Ateca, CUPRA Leon hatchback και Sportstourer και CUPRA Formentor, με το τελευταίο να είναι το πρώτο μοντέλο που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από τη μάρκα, ένα CUV με τα πλεονεκτήματα ενός αυτοκινήτου επιδόσεων και με τις ιδιότητες ενός SUV.

Τα μοντέλα της CUPRA μοιράζονται, σύμφωνα με την εταιρεία, ποικιλία τεχνολογιών, χαρακτηριστικών και σχεδιαστικών προσεγγίσεων ώστε να μεγιστοποιήσουν τις ικανότητες τους και να αποδώσουν σε υψηλότερα πρότυπα. Η γκάμα CUPRA ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου και διεύθυνσης, καθώς επίσης και δοκιμασμένες λύσεις στη μετάδοση, που έρχονται απευθείας από τα ράφια του Ομίλου Volkswagen. Μία τεχνολογία εξ αυτών και το DCC Adaptive Chassis Control που υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερο έλεγχο στην αίσθηση του οχήματος, κάτι που επιτυγχάνεται μέσω του CUPRA mode, του διαφορικού κλειδώματος, των φρένων της Brembo και κάθε δυναμικό χαρακτηριστικό CUPRA.

Το τελευταίο βήμα στην εξέλιξη της CUPRA ήταν η παρουσίαση του Formentor, ενός Crossover που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo και κρύβει κάτω από το καπό του είτε μία κλασική λύση βενζίνης με τον 2,0 TSI των 310 ίππων με 400 Nm ροπής, ή αλλιώς ένα Plug-In υβριδικό σύνολο με βάση τον υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα TSI με 150 άλογα και ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 115 ίππων που προσφέρουν συνολική απόδοση 245 ίππων. Σε κάθε περίπτωση προσφέρεται το σύστημα τετρακίνησης 4Drive, ενώ όσον αφορά στην καμπίνα πέρα από τον σπορ διάκοσμο ξεχωρίζει η οθόνης αφής 12 ιντσών του infotainment που δεσπόζει στο ταμπλό.

Καταλήγοντας, σημειώστε ότι, η CUPRA θα ξεκινήσει την πορεία της προς την ηλεκτροκίνηση το 2020 με τρία υβριδικά αυτοκίνητα υψηλής απόδοσης, τα Formentor, Leon και Leon Sportstourer, ενώ το 2021 θα λανσάρει το πρώτο ηλεκτρικό της όχημα: το CUPRA el-Born.
 

VW LEASEPRO
test center