Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η κινεζική Geely ψάχνεται για ευρωπαϊκό εργοστάσιο λόγω των δασμών

1.266 Επισκέψεις στο άρθρο (12/9/2024)
Η κινεζική Geely ψάχνεται για ευρωπαϊκό εργοστάσιο λόγω των δασμών
2 Φωτογραφίες »

- Σκοπός να αποφύγει τους δασμούς που επέβαλε η ΕΕ στα κινέζικά ηλεκτρικά.
- Σε επαφές με την Πολωνία, αλλά χωρίς να έχει επέλθει συμφωνία.
- Πληθαίνουν οι κινεζικές μάρκες που ενδιαφέρονται για εργοστάσιο στην Ευρώπη.

Σκοπός να αποφύγει τους δασμούς που επέβαλε η ΕΕ

Η Geely αναζητά μία χώρα στην Ευρώπη προκειμένου να δημιουργήσει εργοστάσιο και ο κινεζικός Όμιλος είναι σε επαφές με την Πολωνία. Σκοπός της Geely είναι η παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία στη συνέχεια θα διατεθούν στις αγορές της «Γηραιάς Ηπείρου» και έτσι θα αποφύγουν τους δασμούς εισαγωγής που επέβαλε πρόσφατα η ΕΕ σε όσα ηλεκτρικά εισάγονται από την Κίνα.

Σε επαφές με την Πολωνία η Geely

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ξένα Μέσα, η δέσμευση της Geely να αυξήσει την παραγωγή αυτοκινήτων στην Ευρώπη είναι δεδομένη. Ως εκ τούτου αναζητά τη χώρα που θα εγκαταστήσει το νέο της εργοστάσιο. Στην Pole Position βρίσκεται η Πολωνία, αλλά επί του παρόντος δεν υπάρχει κάποια δεδομένη απόφαση. Οι συνομιλίες μεταξύ της Geely και της νέας κυβέρνησης της Πολωνίας είναι σε εξέλιξη, αλλά αξιωματούχοι της χώρας είπαν στο Reuters νωρίτερα φέτος ότι δεν θεωρούν την Geely ως ιδανικό συνεργάτη.

Πληθαίνουν οι κινεζικές μάρκες που «ψάχνονται» για εργοστάσιο στην Ευρώπη

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η κίνηση αυτή της Geely δεν αποτελεί έκπληξη, αφού υπάρχουν και άλλες κινέζικες εταιρείες που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να κατασκευάσουν εργοστάσια στην Ευρώπη. Η Chery, η BYD και Great Wall Motor, είναι δύο από αυτές, θέλοντας αμφότερες να αποφύγουν τους δασμούς.

Autotriti.gr
TRANSIT VS BOXER