ΕΚΘΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ
Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Το μοντέλο έκανε πρεμιέρα στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES).

Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος το μοντέλο διαθέτει 33 πολυλειτουργικά πτερύγια.

Τα καθίσματα είναι καλυμμένα από vegan Dinamica δέρμα που κατασκευάζεται αποκλειστικά από ανακυκλωμένο υλικό.

Η νέα Mercedes Vision AVTR

8.736 Επισκέψεις στο άρθρο (7/1/2020)

Η νέα χρονιά ήρθε και μαζί της έφερε ένα νέο πρωτότυπο της Mercedes-Benz το οποίο ονομάζεται Vision AVTR.

Κάνοντας πρεμιέρα στην έκθεση Consumer Electronics Show (CES), το νέο φουτουριστικό αυτοκίνητο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους υπέυθυνους της ταινίας Avatar και θέλει να μας δώσει μία πρώτη ιδέα για την εικόνα που ίσως έχουν τα αυτοκίνητα στο μέλλον.
 
Με την πρώτη ματιά καταλαβαίνει κανείς πως το Vision AVTR δεν είναι ένα κοινό αυτοκίνητο. Τα παραδοσιακά στοιχεία που υπάρχουν στα κοινά οχήματα απουσιάζουν. Τιμόνι, πετάλια, επιλογέας ταχυτήτων, διάφορα άλλα μπουτόν λάμπουν δια της απουσία τους. Αυτό που πρέπει να κάνει ο οδηγός είναι να βάλει το χέρι του πάνω σε ένα φωτιζόμενο κοντρόλ στην κεντρική κονσόλα που μετρά διάφορα βιομετρικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του παλμού. Το υπόλοιπο του εσωτερικού μπορεί να χαρακτηριστεί αρκετά ευρύχωρο και απ ότι φαίνεται μπορεί να φιλοξενήσει με άνεση τέσσερα άτομα.
 
Μένοντας στο εσωτερικό αξίζει να σημειωθεί πως τα καθίσματα είναι καλυμμένα από vegan Dinamica δέρμα που κατασκευάζεται αποκλειστικά από ανακυκλωμένο υλικό που προέρχεται από παλιά ρούχα, σημαίες και πλαστικά μπουκάλια. Μεγάλο μέρος του δαπέδου είναι διακοσμημένο με ξύλο Karuun, το οποίο κατασκευάζεται από Rattan, ένα υλικό που βρίσκεται σε αφθονία σε περιοχές όπως η Ινδονησία. Στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο πίσω μέρος το μοντέλο διαθέτει 33 πολυλειτουργικά πτερύγια που είναι εμπνευσμένα από τους χαρακτήρες της ταινίας.
 
Η τροφοδοσία του οχήματος γίνεται από ένα αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που τροφοδοτείται από μπαταρία 110 kWh. Αυτή χρησιμοποιεί κυψέλες βασισμένες σε γραφένιο και είναι απαλλαγμένη από σπάνια, τοξικά και ακριβά μέταλλα της Γης, πράγμα που σημαίνει ότι η μπαταρία είναι 100% ανακυκλώσιμη. Η μπαταρία μπορεί να επαναφορτιστεί σε μόλις 15 λεπτά και προσφέρει αυτονομία για 700 χιλιόμετρα. Τέλος να αναφέρουμε πως το αυτοκίνητο διαθέτει τέσσερις πλήρως ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες που συνδυάζονται για να παράγουν 470 ίππους.
 

Mercedes
BIG VANS BEST BUY