Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η νέα στρατηγική αλλάζει τον Όμιλο VW

2.030 Επισκέψεις στο άρθρο (13/7/2021)

Τη νέα του στρατηγική με την ονομασία «New Auto- Mobility for Generations to Come» παρουσίασε ο Όμιλος Volkswagen, μέσω της οποίας σκοπεύει να αυξήσει τα έσοδά του στηριζόμενος στην αυξημένη εστίαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σε νέες υπηρεσίες λογισμικού και στην αυτόνομη οδήγηση.

Τη νέα στρατηγική «New Auto» του Ομίλου Volkswagen παρουσίασε ο επικεφαλής του γερμανικού «κολοσσού», Herbert Diess. Όπως γνωστοποίησε το ανώτατο στέλεχος η νέα στρατηγική θα διαρκέσει έως το 2030 και θα περιλαμβάνει τη μετατροπή του VW Group σε μια «εταιρεία κινητικότητας με γνώμονα το λογισμικό».

Αν σου άρεσε: Kοινοποίησε το »
Σχολίασε το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Το πλάνο έχει σχεδιαστεί για να επιτρέψει στον Όμιλο VW και κατ επέκταση στις μάρκες Audi, Bentley, Porsche, SEAT, Skoda και VW να συνεχίσουν να διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στην ατομική κινητικότητα. Ωστόσο το βασικό προϊόν του Ομίλου Volkswagen - το αυτοκίνητο - και το υποκείμενο επιχειρηματικό μοντέλο αλλάζουν ριζικά. Όπως υποστηρίζει η VW oι πηγές εσόδων θα αλλάξουν σταδιακά από τώρα έως το 2030 από συμβατικά μοντέλα κινητήρων καύσης σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα μηδενικών ρύπων και από πωλήσεις οχημάτων σε υπηρεσίες λογισμικού και κινητικότητας, που ενισχύονται από τη βασική τεχνολογία της αυτόνομης οδήγησης.
 
Εκτός από την ανάπτυξη λογισμικού και τη δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης, αυτό ισχύει επίσης για τομείς όπως η τεχνολογία μπαταριών, η ανακύκλωση μπαταριών, η υποδομή φόρτισης και οι υπηρεσίες κινητικότητας. «Με τα παγκόσμια έσοδα από την κινητικότητα να αναμένεται να διπλασιαστούν έως το 2030, οι προοπτικές είναι πολλά υποσχόμενες» λέει η VW, που θα ενισχύσει αυτό το δυναμικό, μέσω των ισχυρών εμπορικών σημάτων της, ενώ θα βασίζεται σε κορυφαίες τεχνολογικές πλατφόρμες, κυρίως στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
Mercedes
DS