Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η smart αποκάλυψε επίσημα τα σκίτσα του #5

 Σχολιάστε 
3.079 Επισκέψεις στο άρθρο (13/8/2024)
Η smart αποκάλυψε επίσημα τα σκίτσα του #5
5 Φωτογραφίες »

- Επίσημο ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου.
- Οι εικόνες του #5 έχουν αποκαλυφθεί νωρίτερα στην Κίνα.
- Τεράστια οθόνη θα κυριαρχεί στην καμπίνα.
- Έως 646 άλογα και 550 χλμ. αυτονομία.

Επίσημο ντεμπούτο στις 28 Αυγούστου

Η smart έδωσε στη δημοσιότητα επίσημα σκίτσα και εικόνες με καμουφλαρισμένα δοκιμαστικά μοντέλα του #5, δύο μόλις εβδομάδες πριν από το επίσημο ντεμπούτο του νέου της SUV. Νωρίτερα ωστόσο, το μεγαλύτερο smart όλων των εποχών, έχει αποκαλυφθεί πλήρως, μέσω των εικόνων που ήρθαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT), απ' όπου και διέρρευσαν οι πρώτες πληροφορίες και για επιμέρους στοιχεία του νέου ηλεκτρικού! Ως εκ τούτου, όταν το νέο smart #5 θα κάνει το ντεμπούτο του στις 28 Αυγούστου τα περισσότερα στοιχεία θα είναι ήδη γνωστά. Σε κάθε περίπτωση δεν παύει να είναι ένα μοντέλο που θα μας απασχολήσει.

Οι εικόνες του #5 έχουν αποκαλυφθεί νωρίτερα στην Κίνα

Οι teaser εικόνες που δημοσίευσε η smart δείχνει πολλά σκίτσα του #5 στα οποία το SUV μοιάζει πολύ με το Concept #5 που αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο. Ξέρουμε όμως πως το μοντέλο παραγωγής έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το πρωτότυπο, ενώ δεν εξοπλίζεται με ελαστικά παντός εδάφους, όπως και σχάρα οροφής. Από την άλλη τα διακεκομμένα LED φωτιστικά σώματα συνεχίζουν να δίνουν το παρών. 

Τεράστια οθόνη θα κυριαρχεί στην καμπίνα

Το μοναδικό στοιχείο που λείπει επί του παρόντος από το νέο #5 είναι εικόνες από το εσωτερικό. Μέχρι στιγμής τα χαρακτηριστικά της καμπίνας κρατούνται κρυφά, ωστόσο από κατασκοπευτικές εικόνες που είδαμε τον περασμένο Απρίλιο αποκαλύφθηκε μία τεράστια οθόνη που εκτεινόταν τουλάχιστον στα 2/3 του ταμπλό. Το ίδιο στοιχείο είχαμε δει και στο concept, οπότε όλα δείχνουν πως το νέο #5 θα έχει έντονο το ψηφιακό στοιχείο στο εσωτερικό του.

Έως 646 άλογα και 550 χλμ. αυτονομία

Η smart επίσημα δεν είπε τίποτα για τα κινητήρια σύνολά του #5, αλλά γνωρίζουμε τι θα ισχύσει στην Κίνα, χαρακτηριστικά που πιθανότατα θα το ακολουθήσουν και στις υπόλοιπες αγορές.

Το αμιγώς ηλεκτρικό smart #5 θα προσφερθεί σε τέσσερις επιλογές κινητήρων. Οι πισωκίνητες εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ θα έχουν ισχύ 340 ή 363 ίππων και θα συνοδεύονται από μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Οι τετρακίνητες εκδόσεις, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, θα αντλούν ισχύ από μπαταρίες νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου (NMC). Ο ηλεκτροκινητήρας στον μπροστά άξονα θα έχει ισχύ 224 ίππων και θα συνδυάζεται με ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 363 ή 422 ίππων. Οι μάξιμουμ συνδυαστική ισχύ του τετρακίνητου smart #5 θα είναι 646 άλογα.

Το smart #5 θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt, χάρη στην οποία η μπαταρία με χωρητικότητα άνω των 100 kWh, μπορεί να επαναφορτιστεί από 10-80% σε μόλις 15 λεπτά. Με γεμάτη την μπαταρία, η μάρκα υποστηρίζει ότι θα καλύπτει περί τα 550 χλμ. με μια φόρτιση.

Συνέχεια του άρθρου >>>
KIA
SEAT XENOIASTOI