Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους
3 φωτογραφίες »

Η AddArmor προσέφερε στην Ferrari 458 προστασία επιπέδου B4.

Η θωρακισμένη Ferrari 458 Speciale

2.459 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2020)

Η AddArmour ήθελε να αποδείξει πως δεν υπάρχει λόγος να θωρακίζονται μόνο τα SUV και τα σεντάν, αφού μπορεί να γίνει το ίδιο με τα supercars που είναι μάλιστα σαφώς πιο γρήγορα.


Αυτή εδώ η Ferrari 458 Speciale μπορεί να μοιάζει σαν όλες τις άλλες αλλά στην πραγματικότητα φέρει πάνω της αντιβαλλιστική προστασία υψηλού επιπέδου.

Η εταιρεία AddArmor που θωράκισε το ιταλικό supercar χρησιμοποίησε την 458 Speciale για να δείξει στον κόσμο ότι τα θωρακισμένα αυτοκίνητα δεν χρειάζεται να είναι κάποιο πολυτελές σεντάν ή ένα βαρύ SUV, και ότι ο οδηγός μπορεί να είναι το ίδιος προστατευμένος ακόμα και μέσα σε ένα κεντρομήχανο αυτοκίνητο.

Η AddArmor προσέφερε στην Ferrari 458 προστασία επιπέδου B4 που σημαίνει πως ο οδηγός είναι ασφαλής από κάθε είδους πιστόλια, ακόμα και από το πανίσχυρο .44 Μagnum. Για το καταφέρει αυτό, η εταιρεία χρησιμοποίησε ένα ειδικό υλικό που είναι 10 φορές πιο ισχυρό από ατσάλι αλλά την ίδια στιγμή είναι πιο ελαφρύ κατά 60%. Η αύξηση του βάρους κατά 70 κιλά λόγω του υλικού αυτού δεν μπορούσε να αποφευχθεί, ωστόσο η AddArmor έκανε τα πάντα για να μην αλλοιωθεί τόσο η συμπεριφορά του supercar.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θωρακίσεων εξόπλισε την Ferrari με ένα πιο ελαφρύ σύστημα εξάτμισης από την Capristo που έδωσε στο αυτοκίνητο επιπλέον 40 ίππους και με κάθε άλλη προαιρετική επιλογή που προσφέρει η Ferrari στον κατάλογό της που θα μπορούσε να μειώσει το βάρος του αυτοκινήτου, όπως πχ κάποια μέρη από ανθρακόνημα. Μετά από όλα αυτά, το βάρος της Ferrari 458 Speciale αυξήθηκε μόνο κατά 30 κιλά.

Η AddArmor δεν αποκάλυψε ποιο ήταν το ποσό που ξόδεψε για να θωρακίσει το ιταλικό μοντέλο αλλά σημείωσε πως το πουλά αντί 625.000 δολαρίων. Η εταιρεία προσφέρει πακέτα προστασίας και σε πολλά άλλα supercars και τονίζει πως μπορεί να τα αφαιρέσει εάν κάποιος αλλάξει γνώμη.
 

Mercedes
Fia