Τιμές με Leasing
LIVE: κίνηση στους δρόμους

Η τιμή του νέου Toyota Land Cruiser στην Ελλάδα

16.223 Επισκέψεις στο άρθρο (25/6/2024)
Η τιμή του νέου Toyota Land Cruiser στην Ελλάδα
3 Φωτογραφίες »

- Τετραγωνισμένη σχεδίαση με κοντούς προβόλους.
- Με 5 ή 7 θέσεις στην καμπίνα.
- Με turbo diesel μοτέρ 204 ίππων.
- Ξεκίνημα με την έκδοση First Edition.

Στην Ελλάδα το νέο Toyota Land Cruiser

Διαθέσιμο στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου είναι το νέο Toyota Land Cruiser. Η ναυαρχίδα των SUV της ιαπωνικής μάρκας κάνει πρεμιέρα στη χώρας μας αποκλειστικά στην έκδοση First Edition με υπερπλήρη εξοπλισμό, 204 ίππους και τιμή από 121.260 ευρώ.

Τετραγωνισμένη σχεδίαση με κοντούς προβόλους

Το νέο Land Cruiser βασίζεται στην GA-F πλατφόρμα της Toyota. Το ιαπωνικό στρατόπεδο υποστηρίζει πως το πλαίσιο είναι 50% πιο άκαμπτο, ενώ το σύνολο του αμαξώματος υπολογίζεται να έχει 30 περισσότερη ακαμψία. Από πλευράς διαστάσεων, το Land Cruiser έχει μήκος 4.920 χλστ., πλάτος 1.980 χλστ. και ύψος 1.870 χλστ., ενώ το μεταξόνιο μετράται στα 2.850 χλστ.. Αισθητικά, το νέο Land Cruiser έχει στοιχεία από τη ρετρό εμφάνιση των προγόνων του και συγκεκριμένα του Land Cruiser FJ62 της δεκαετίας του 1980 με τους σχεδιαστές να επιλέγουν μια τετραγωνισμένη λογική με κοντούς προβόλους, που βοηθούν στο off-roading. 

Με 5 ή 7 θέσεις στην καμπίνα

Το νέο Land Cruiser θα διατεθεί στην Ευρώπη με επιλογή 5 ή 7 θέσεων. Μιλώντας για την καμπίνα, πίσω από το τριάκτινο τιμόνι, στο κέντρο του οποίου δεσπόζει ολογράφως η ονομασία «Toyota», βρίσκεται ο ψηφιακός, οριζόντια διατεταγμένος πίνακας οργάνων, ενώ δίπλα του, στο κέντρο του ταμπλό, εδράζεται η οθόνη αφής του συστήματος infotainment.

Με turbo diesel μοτέρ 204 ίππων

Στο πεδίο των κινητήρων, το νέο Land Cruiser ξεκινά την πορεία του στην Ελλάδα  με ένα turbo diesel χωρητικότητας 2,8 λτ. με ονομαστική ισχύ 204 ίππων, ο οποίος θα συνεργάζεται με το αυτόματο κιβώτιο Direct Shift 8 ταχυτήτων της μάρκας. Η ελκτική ικανότητα ή αλλιώς μέγιστο όριο ρυμούλκησης του συγκεκριμένου συνόλου ανέρχεται στους 3,5 τόνους, νούμερο που παραπέμπει περισσότερο σε ελαφρύ επαγγελματικό (pick-up).

Συνέχεια του άρθρου >>>
ford
OPEL